Mediator of echtscheidingsadvocaat Culemborg

Mediator of echtscheidingsadvocaat Culemborg

Ben je op zoek naar een mediator of scheidingsadvocaat in Culemborg? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij een scheiding kunnen emoties hoog oplopen. Belangen die ooit gemeenschappelijk waren, zijn nu opeens volkomen verdeeld. Je voelt je gekwetst, waardoor de verleiding kan ontstaan om een strijd aan te gaan en de rechter te laten beslissen. Toch zijn er voldoende redenen om te kiezen voor mediator in plaats van een scheidingsadvocaat.

Sarah Köller; mediator en echtscheidingsadvocaat in Culemborg

Mijn naam is Sarah Köller en ik ben mediator en echtscheidingsadvocaat in de omgeving Utrecht, zo ook in Culemborg. Het is mijn doel om een scheiding op een zo prettig mogelijke manier te laten verlopen. 

Als mediator en echtscheidingsadvocaat kijk ik niet alleen naar de juridische kant van een scheiding, maar ook naar de emotionele kant. Het is naar mijn mening erg belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden, zeker als er kinderen in het spel zijn. Dus ben je op zoek naar een mediator en echtscheidingsadvocaat in Culemborg? Neem gerust contact met me op.

Wat is mediation?

Bij mediation proberen twee gesprekspartners een conflict of meningsverschil op te lossen onder leiding van een mediator. Bij een echtscheiding zal dit voornamelijk gaan om afspraken op papier te zetten ter afronding van het huwelijk. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan afspraken over wat er met het huis moet gebeuren (wordt het verkocht of blijft één van de partners er wonen)? Maar ook afspraken met betrekking tot de bezittingen en schulden worden op papier gezet, evenals de omgangsregeling met betrekking tot eventuele kinderen. 

Als mediator begeleid ik dit proces. Ik stel de juiste vragen en zorg ervoor dat alle afspraken op de juiste manier vastgelegd worden. Hierbij fungeer ik als een onafhankelijke derde partij; ik geef jullie beide de ruimte om voor jullie persoonlijke belangen op te komen.

Sarah Köller; mediator en echtscheidingsadvocaat in Culemborg

Wat is het verschil met een echtscheidingsadvocaat?

Soms liggen de belangen zo ver uit elkaar, dat mediation niet mogelijk is. In dat geval kun je kiezen voor een echtscheidingsadvocaat. Beide partners nemen dan een advocaat in de hand. Deze advocaat komt dan voor jouw belangen en rechten op. Uiteindelijk zal de rechter uitspraak doen over de afspraken die gemaakt moeten worden.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Bij mediation zijn er geen winnaars of verliezers. Onder leiding van een mediator gaan jullie op zoek naar oplossingen waar jullie beiden tevreden over zijn. Dit is altijd beter dan wanneer een rechter hier een beslissing over zal nemen. Door te kiezen voor mediation wordt niet alleen de scheiding op een juiste manier afgehandeld, je legt ook direct een stevige basis voor een nieuwe toekomst zonder elkaar. Zo hou je zelf de regie over jouw scheiding. 

Het is altijd verstandig om te kiezen voor mediation, helemaal als er kinderen in het spel zijn. Als je als ouders de afspraken gezamenlijk hebt gemaakt, ben je beter in staat om je hier ook aan te houden. Dit is heel anders wanneer een rechter hierover beslist. Daarnaast is het voor de kinderen veel prettiger als de ouders na de scheiding nog goed met elkaar om kunnen gaan. 

Mediation helpt ook bij de verwerking van de scheiding. Ex-partners die gebruik hebben gemaakt van mediation kunnen veel beter met elkaar omgaan dan mensen die in een vechtscheiding beland zijn.

Op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Culemborg?

Ga je scheiden en ben je op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Culemborg? Dan ben je bij Sarah Köller aan het juiste adres. In bijna alle gevallen is mediation een zeer geschikte manier om een echtscheiding af te ronden. Toch zijn er ook situaties denkbaar waarbij het beter is om een echtscheidingsadvocaat in de hand te nemen. Dit is bijvoorbeeld het geval als één van de partners niet mee wil werken of wanneer de relatie dusdanig is verstoord dat men de ander niets meer gunt. Ook bij partnergeweld is mediation geen goed idee. 

Vraag jij je af of mediation voor jullie situatie geschikt is? 

Actief in Culemborg

Sarah Koller is gevestigd in Wijk bij Duurstede en is goed bereikbaar voor iedereen in de omgeving Utrecht. Je kunt zowel online als live bij haar terecht. Ze is ook actief als:

Gerelateerde blogs

Ik heb in de afgelopen jaren heel veel relevante blogs geschreven. Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Reactie plaatsen