Mediator of echtscheidingsadvocaat Buren

Mediator of echtscheidingsadvocaat Buren

Ben je op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Buren? Dan ben je bij Sarah Köller aan het juiste adres. Bij een scheiding komen veel emoties kijken, het is dan soms moeilijk om goede afspraken te maken. Mediation kan hierbij helpen. 

Door het inschakelen van een mediator hou je een goede relatie met je ex-partner, niet alleen tijdens de scheiding, maar ook hierna. Je begrijpt elkaar beter en je bepaalt zelf welke afspraken je wilt maken bij de echtscheiding. Dit heeft als resultaat dat je sneller kunt scheiden, waardoor de kosten beperkt blijven.

Sarah Köller; mediator en echtscheidingsadvocaat

Laat ik mijzelf even voorstellen; mijn naam is Sarah Köller en ik ben mediator en echtscheidingsadvocaat in Buren. Ik ben gespecialiseerd in familierecht en mediation. Vanuit mijn advocatenkantoor in Zeeland help ik cliënten en families op een positieve manier door een scheiding heen te komen. Zelf ben ik kind van gescheiden ouders, waardoor ik aan den lijve heb ondervonden wat voor emoties er allemaal komen kijken bij een scheiding. 

Als mediator en echtscheidingsadvocaat kijk ik dus niet alleen naar de juridische kant van een scheiding, maar ook naar de emotionele kant. Het is naar mijn mening erg belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden, zeker als er kinderen in het spel zijn.

Wat is mediation precies?

Een mediator is een onpartijdige derde partij die de gesprekken over de echtscheiding begeleidt. In tegenstelling tot een echtscheidingsadvocaat, waar je als ex-partners tegenover elkaar zit, ben je tijdens mediation bezig om samen goede afspraken met elkaar te maken. Als mediator zorg ik ervoor dat jullie elkaar zo goed mogelijk begrijpen en dat de afspraken die jullie willen maken, voor beiden zo voordelig mogelijk zijn. Door gebruik te maken van een mediator kun je op een rustige en vriendelijke manier de scheiding regelen.

Mediator of echtscheidingsadvocaat Buren

Wat zijn de voordelen van mediation?

Als er kinderen in het spel zijn is het van groot belang dat jullie op een goede manier met elkaar om kunnen gaan, zowel tijdens de scheiding als na de scheiding. Om elkaar zo goed mogelijk te begrijpen is het goed om een mediator in te schakelen. De lijnen zijn kort in een mediation traject, waardoor de scheiding snel en soepel verloopt. Een mediator helpt je om de onderlinge communicatie te verbeteren, zodat jullie ook in de toekomst goed met elkaar kunnen blijven communiceren.

Waarvoor kun je mediator of echtscheidingsadvocaat inschakelen?

Wil je scheiden en ben je op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Buren? Bij een echtscheiding heb je altijd een advocaat nodig, omdat de scheiding ingediend moet worden bij de rechtbank. Dit is iets wat alleen een advocaat kan doen. Maar waarom zou je dan een mediator kiezen voor je scheiding? 

Een echtscheiding levert een hoop emoties op. Het is daarom in deze periode moeilijk om afspraken goed vast te leggen. De ondersteuning van een mediator of echtscheidingsadvocaat is dan gewenst. Een mediator biedt vaak een oplossing als jullie er in de hoofdlijnen al uit zijn en er alleen nog wat puntjes op de i moeten worden gezet. Als onafhankelijke partij zal de mediator bemiddelen en adviseren. Dit biedt openingen om er samen eerlijk uit te komen. 

Lukt het niet om afspraken te maken

Een echtscheidingsadvocaat komt om de hoek kijken als het niet lukt om afspraken te maken. Het is natuurlijk mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te huren, maar in de meeste gevallen zal één van de partners de stap naar een advocaat maken. Deze advocaat vertegenwoordigt dan zijn/ haar rechten. De andere partner neemt dan ook een echtscheidingsadvocaat in de arm. Beide advocaten voeren dan de onderhandelingen en de partners bijstaan in een eventuele rechtszaak. Hoewel dit niet ideaal is, is het soms de enige optie om de scheiding door te zetten. 

Ik ben mediator én echtscheidingsadvocaat en kan jullie zo goed mogelijk door de scheiding heen helpen. 

⭢ Dus ben je op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Buren? Neem dan contact met mij op!

Gerelateerde blogs

Ik heb in de afgelopen jaren heel veel relevante blogs geschreven. Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Reactie plaatsen