Scheiden of blijven

Zit jullie huwelijk in zwaar weer? Heb je slapeloze nachten en weet je niet meer wat je moet doen: scheiden of blijven? Als de twijfel in jullie relatie is geslopen dan is het belangrijk om dat serieus te nemen en allereerst met je partner te bespreken. Als ervaren familierechtadvocaat, die meer dan 1.000 scheidingen heeft begeleid, kan ik je daarbij twee hele belangrijke tips geven: 

  • Denk er echt goed over na. Ook als je denkt of voelt dat je de beslissing al hebt genomen, denk er dan nóg eens goed over na. Zijn er geen oplossingen of mogelijkheden die je eerst moet verkennen, voordat je de definitieve beslissing neemt? Scheiden is namelijk een ontzettend ingrijpende gebeurtenis, die niet altijd goed uitpakt. Uit een Brits onderzoek is namelijk gebleken dat 50% van de gescheiden stellen later in meer of mindere mate spijt kregen van de scheidingsbeslissing. Belangrijkste reden hiervoor waren het missen van de ex-partner, gevoelens van mislukking en de nadelige effecten voor de kinderen.
  • Ga in relatietherapie. Bij een goede relatietherapeut krijgen jullie allebei de mogelijkheid om aan te geven wat je werkelijk dwars zit. Bespreek bij de therapeut of een scheiding echt de oplossing biedt voor die problemen, of dat er nog andere opties zijn. Leidt relatietherapie niet tot de conclusie dat jullie samen moeten blijven? Dan hebben jullie er in ieder geval alles aan gedaan om je relatie te redden. Daarnaast hebben jullie als het goed is over en weer inzicht gekregen in elkaar en de redenen van jullie scheiding. Daarmee wordt de scheiding misschien ook iets makkelijker te accepteren.

Met elk goed gered huwelijk ben ik oprecht blij

Komen jullie er samen (voorlopig) wel uit en hebben jullie besloten om te bij elkaar te blijven? Dan kan ik jullie alleen maar feliciteren. Het klinkt misschien gek voor een echtscheidingsadvocaat, maar met elk goed gered huwelijk ben ik oprecht blij.

Hebben jullie toch besloten om te gaan scheiden? Dan kan je altijd bij me terecht. Download dan ook mijn gratis e-book. In dit boek geef ik je veel informatie over:

  • het hoe, wat en waarom van scheiden
  • emotionele aspecten van een scheiding
  • zakelijke aspecten van een scheiding
  • juridische aspecten van een scheiding