Op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Houten?

Op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Houten?

Een mediator of echtscheidingsadvocaat in Houten; ben je daar naar op zoek? De beslissing om te gaan scheiden wordt niet zomaar genomen, vaak gaan daar jaren van verdriet en heftige emoties aan vooraf. Als je eenmaal hebt besloten om de stap te nemen, dan wil je daar eigenlijk zo snel mogelijk vanaf zijn, want dan kun je weer verder met je leven. 

Het is echter belangrijk om verstandig en rustig met je scheiding om te gaan. Want alleen dan kun je de juiste stappen en beslissingen nemen. Weet wat en hoe je het wilt en zoek goede begeleiding die bij jouw situatie past. Een mediator en echtscheidingsadvocaat kunnen je daarbij helpen.

Sarah Köller: Mediator en echtscheidingsadvocaat

Mijn naam is Sarah Köller, mediator en echtscheidingsadvocaat in de omgeving Houten. Mijn advocatenkantoor vind je in Wijk bij Duurstede, maar ik begeleid cliënten door heel Nederland. Naast mijn werk als echtscheidingsadvocaat en mediator geef ik ook les aan mensen die advocaat willen worden. Ik doe dat aan de Nijenrode Business University. Als je mij vraagt om je bij te staan, dan laat jij je vanaf dat moment begeleiden door een advocaat die andere advocaten lesgeeft. Mijn kantoor en werkwijze staan bekend om de effectieve aanpak. Bij cliënten en doorverwijzers sta ik ook bekend om mijn integere en discrete manier van werken. 

Naast lesgeven vind ik het belangrijk om mezelf verder te ontwikkelen, daarom heb ik de propedeuse behaald voor de studie psychologie. Technieken uit de psychologie pas ik toe bij mediation sessies. Daarnaast volg ik verschillende postacademische opleidingen en ik organiseer cursussen voor de advocatuur, rechterlijke macht en het notariaat.

Hoe verloopt een echtscheidingstraject?

Een echtscheidingstraject start altijd bij een mediator of echtscheidingsadvocaat. De procedure tot echtscheiding wordt in alle gevallen via de rechtbank uitgevoerd. De rechter bepaalt of jullie mogen scheiden en welke afspraken er worden vastgelegd. Hoe het traject precies loopt, hangt af van verschillende factoren. Belangrijke factoren zijn of de scheiding gezamenlijk of eenzijdig wordt aangevraagd en of er kinderen in het spel zijn. Een overzicht van de mogelijke trajecten:

Gezamenlijk verzoek zonder kinderen

 • Indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank door echtscheidingsadvocaat
 • Geen zitting
 • Akte van berusting onderteken
 • Echtscheiding wordt ingeschreven bij de gemeente.

Sarah Köller: Mediator en echtscheidingsadvocaat

Gezamenlijk of eenzijdig verzoek met kinderen

 • Indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank door echtscheidingsadvocaat
 • Afzien van verweer of eventueel verweer tegen de scheiding
 • Verdeling en verrekening
 • Zitting in de rechtbank
 • Uitspraak van de rechter
 • Eventueel hoger beroep of cassatie
 • Echtscheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Eenzijdig verzoek zonder kinderen

 • Echtscheidingsadvocaat dient verzoekschrift tot scheiding in bij rechtbank 
 • Referteverklaring of eventueel verweer tegen de scheiding
 • Verdeling en verrekening van bezittingen en schulden
 • Zitting in de rechtbank en uitspraak rechter
 • Eventueel hoger beroep en cassatie
 • Echtscheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Mediator of echtscheidingsadvocaat in Houten

Zoek je een mediator of echtscheidingsadvocaat in Houten? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heb je altijd een echtscheidingsadvocaat nodig om een echtscheiding bij de rechtbank aan te vragen. Het hangt echter van jouw persoonlijke situatie af of een mediator of echtscheidingsadvocaat de beste keuze is voor jou. 

Je kunt het best een mediator inschakelen als jij en je partner nog samen om de tafel kunnen zitten om goede afspraken te maken. Het maakt daarbij niet uit of jullie onenigheden hebben of een conflict, zolang er maar bereidheid is om te praten en om samen oplossingen te vinden. Een mediator is een persoon die geen partij kiest. Hij of zij zal jullie begeleiden om samen tot afspraken te komen, bijvoorbeeld over de omgang met de kinderen of de verdeling van jullie bezittingen. Als mediator creëer ik een omgeving waarin jullie open en respectvol met elkaar kunnen praten. Hebben we alle nodige afspraken vastgelegd? Dan ga ik als echtscheidingsadvocaat van jullie beiden naar de rechtbank voor een verzoek tot echtscheiding. 

Is goede communicatie met je partner echt niet meer mogelijk? Dan sta ik je graag bij als echtscheidingsadvocaat. In dat geval zal ik alleen jouw belangen behartigen en natuurlijk die van de kinderen. Ik richt me erop om jou zo goed mogelijk door de echtscheiding te helpen. 

Wil je mij als mediator of echtscheidingsadvocaat in Houten inschakelen? Via mijn website kun je een online kennismakingsgesprek aanvragen. Ik maak graag kennis met je.

Actief in Houten

Sarah Koller is gevestigd in Wijk bij Duurstede en is goed bereikbaar voor iedereen in de omgeving Utrecht. Je kunt zowel online als live bij haar terecht. Ze is ook actief als:

Gerelateerde blogs

Ik heb in de afgelopen jaren heel veel relevante blogs geschreven. Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Reactie plaatsen