Waar vind je een goede advocaat of mediator

Waar vind je een goede advocaat of mediator? Tja dat vraag je mij. Nou laat ik daar een duidelijk antwoord op geven, in het Gooi en op Walcheren.

Ik dus :-). Ik zou gek zijn als ik dat niet van mijzelf zou vinden. Maar algemener en niet op mijzelf toegespitst beschrijf ik het hieronder. Er zijn heel veel uitermate goede familierecht advocaten en mediators in ons land opgeleid.

Waar vind je een goede advocaat of mediator nog meer?

Vereniging voor familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS)

Schakel een specialist in. Een gespecialiseerde advocaat of mediatior vind je via de specialistenvereniging ‘de vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Via de website vind je een advocaat of mediator bij jou in de buurt (www.vfas.nl).

Deze advocaten hebben een zware meerjarige postdoctorale specialisatieopleiding afgerond en moeten zich jaarlijks bijscholen.

Hoefnagels Family Mediation

Bij ‘Hoefnagels Family Mediation’ opgericht door en vernoemd naar één van de meest belangrijke grondleggers van de echtscheidingsbemiddeling, zijn advocaten en mediators aangesloten die lid zijn van de vFAS. De bij Hoefnagels Family Mediation aangesloten deskundigen trachten de beoefening van het familierecht op een nog hoger plan te trekken door selectie van de deelnemende specialisten en door het organiseren van extra vakgerichte bijeenkomsten. Via de website vind je een Hoefnagels specialist bij jou in de buurt: www.allesoverscheiding.nl.

De vereniging Overlegscheiding

De vereniging Overlegscheiding is een vereniging waarbij je aangesloten kan zijn als gespecialiseerde vFAS advocaat, coach of financieel deskundige. Deze vereniging stelt hiernaast als eis dat de deelnemers de opleiding overlegscheiding hebben gevolgd en zich jaarlijks specifiek op dit vlak bijscholen. Advocaten die via deze methode werken vind je via de website www.overlegscheiden.com.

Waar vind je een goede advocaat of mediator niet

Let op!

Als je een advocaat vindt die zelf (in eigen persoon) alle rechtsgebieden zegt te doen, van huurrecht tot arbeidsrecht, ondernemingsrecht, strafrecht en familierecht dan gaan de alarmbellen rinkelen. Eén advocaat kan vrijwel nooit al die rechtsgebieden voldoende beheersen, laat staan alle ontwikkelingen bijhouden. Je gaat toch ook niet naar de huisarts voor een harttransplantatie. Als je gaat scheiden kies dan een specialist!

[tweetquote]Je gaat toch ook niet naar de huisarts voor een harttransplantatie. Als je gaat scheiden kies dan een specialist![/tweetquote]

Let op!

De titel mediator of bemiddelaar is niet beschermd. Iedereen mag zich dus mediator noemen. Wanneer je gaat scheiden heb je een in het familierecht gespecialiseerde mediator nodig. Die vind je bij de vFAS en Hoefnagels Family Mediation. Er is een wetsvoorstel in de maak om een landelijk register op te richten waarin alleen erkende mediators worden ingeschreven. De bedoeling is dat dan niet iedereen zich mediator meer mag noemen en dat de titel mediator een echt kwaliteitskeurmerk wordt.

De bedoeling is dat dan niet iedereen zich mediator meer mag noemen en dat de titel mediator een echt kwaliteitskeurmerk wordt.