Page content

Scheiding advocaat

Scheiding advocaat

Waar vind je een goede advocaat voor je scheiding? Of beter, waar vind je de beste advocaat voor je scheiding? Een advocaat, die je kundig door je scheiding loodst? Iemand met ervaring en oog voor emoties, die een persoonlijke aanpak combineert met de zakelijkheid die soms ook zo nodig is?

Uiteraard zou het stom zijn als ik nu mijzelf niet zou aanbevelen. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met echtscheidingen en ben in hoge mate gespecialiseerd. Niet alleen binnen het familierecht, maar ook in psychologische technieken. Vanuit onze vestigingen in Vlissingen en Laren help ik je graag door je scheiding, en leg ik – samen met jou – een stevig fundament voor het leven na je scheiding.

Maar als ik nou niet bij je in de buurt zit, of als je eerst nog even verder wilt kijken, zijn er ook genoeg andere advocaten die ik je kan aanraden. De eerste en meest belangrijke aanbeveling die ik je hierbij wil doen is: neem een specialist! Een advocaat die zegt zelf (in eigen persoon) alle rechtsgebieden te verzorgen, kan nooit alle rechtsgebieden beheersen én daarbinnen ook nog eens alle ontwikkelingen bijhouden. Een advocaat die je zakelijke belangen behartigt kan je scheiding er niet ‘even bij doen’. Hoe goed bedoeld ook. Wij zeggen altijd maar zo: je gaat toch ook niet naar de huisarts voor een harttransplantatie?

De Vereniging voor familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vFAS)

Gespecialiseerde familierechtadvocaten (en gespecialiseerde scheidingsmediators) vind je bij de specialistenvereniging vFAS. Via de website van de vFAS kan je een advocaat bij jou in de buurt vinden.

De advocaten die zijn aangesloten bij de vFAS hebben allemaal een zware meerjarige specialisatieopleiding gedaan en zij moeten zich jaarlijks bijscholen.

Advocaat

De Vereniging van Collaborative Professionals

In overlegscheiding gespecialiseerde vFAS advocaten kunnen zich ook aansluiten bij de Vereniging van Collaborative Professionals. Als jullie een overlegscheiding zien zitten, kan je via hun website een advocaat en/of een in scheiding gespecialiseerde coach en financieel deskundige bij jou in de buurt vinden.

Een overlegscheiding is in Nederland een relatief nieuwe manier van scheiden, waarbij jullie allebei een eigen advocaat hebben. Deze advocaten verplichten zich in een overeenkomst om in onderling overleg, onder leiding van een coach, tot overeenstemming over jullie regelingen te komen. Als dat nodig is, sluit er ook een financieel deskundige aan.

Scheiden en uit elkaar gaan, wat komt er bij kijken en hoe regel je de zaken