Mediator of echtscheidingsadvocaat in Wijk bij Duurstede nodig? Kies Sarah Köller

Mediator of echtscheidingsadvocaat in Wijk bij Duurstede

Een mediator of echtscheidingsadvocaat in Wijk bij Duurstede schakel je in als je wilt scheiden. Welke van de twee je nodig hebt is afhankelijk van de verstandhouding tussen jou en je toekomstige ex-partner. Kunnen jullie nog met elkaar praten om tot afspraken te komen of is de ruzie of het conflict zo erg dat communicatie niet meer mogelijk is? 

In beide gevallen sta ik je graag bij. Ik stel me even kort aan je voor, maak duidelijk wat een echtscheidingsadvocaat precies doet en wat het verschil is met een mediator.

Sarah Köller; echtscheidingsadvocaat en mediator

Hoi, ik ben Sarah Köller, sinds enige jaren leid ik een succesvol advocatenkantoor gespecialiseerd in familierecht en mediation. Mijn kantoor is gevestigd in Zeeland, vanuit deze prachtige provincie sta ik cliënten en hun families bij door het hele land. Ik sta bekend om mijn effectieve aanpak en een integere en discrete manier van werken. Hiermee heb ik een zeer goede reputatie opgebouwd bij mijn cliënten en collega’s. 

Naast mijn werk als mediator en advocaat werk ik tevens als universitair docent aan de Nijenrode Business University. Eén dag per week besteed ik volledig aan een andere passie van me: schrijven. Ik heb twee boeken geschreven en ben bezig aan een derde en vierde boek. Een van mijn boeken heet ‘Scheiden, alles wat je zou moeten weten als je gaat scheiden’. In dit boek heb ik het niet alleen over de praktische zaken rond een scheiding, maar vooral over de emotionele aspecten. Ik besteed uitgebreid aandacht aan psychologische technieken, waardoor je door middel van mindfulness soepeler door de scheiding heen kunt gaan. Deze technieken helpen scheidende partners, maar ook kinderen om beter door een scheiding heen te komen. 

Door het schrijven van dit boek ben ik nog bewuster geworden van het feit dat de emotionele kant van een scheiding net zo belangrijk is als de zakelijke en juridische kanten.

Mediator of echtscheidingsadvocaat in Wijk bij Duurstede nodig? Kies Sarah Köller

Wat doet een echtscheidingsadvocaat?

Een echtscheiding verloopt altijd via de rechtbank. Om te gaan scheiden moet een verzoekschrift tot echtscheiding ingediend worden bij de rechter. Dit kan alleen gedaan worden door een echtscheidingsadvocaat. Je hebt dus altijd een echtscheidingsadvocaat nodig om te scheiden, maar zeker wanneer jij en je partner het niet eens kunnen worden tijdens mediation of een van beide partijen geen mediation wilt.

De overige taken van een echtscheidingsadvocaat zijn:

Jouw belangen behartigen

Jouw echtscheidingsadvocaat komt alleen maar op voor jouw belangen. Hij of zij doet zijn of haar best om jouw wensen en waarden tot zijn recht te laten komen. Daarna let de advocaat erop dat gemaakte afspraken goed worden verwerkt in het echtscheidingsconvenant.

Onderhandelen met de advocaat van jouw partner

Hebben jij en je partner een eigen advocaat? Dan zullen deze twee echtscheidingsadvocaten in onderhandeling gaan om tot gezamenlijke afspraken te komen.

De juridische afhandeling

Een verzoek tot echtscheiding kan alleen door de echtscheidingsadvocaat bij de rechtbank worden ingediend. Daarna zal de advocaat je begeleiden tijdens de gehele procedure. 

Kortom: Een echtscheidingsadvocaat begeleid je door het gehele proces van een scheiding. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw belangen goed behartigd worden, houdt goed oog op het welzijn van de kinderen, laat de scheiding zo soepel mogelijk verlopen en neemt de zakelijke en juridische aspecten in handen.

Mediator of echtscheidingsadvocaat in Wijk bij Duurstede

Een mediator of echtscheidingsadvocaat in Wijk bij Duurstede; welke heb je nodig? Ik heb je nu het een en ander verteld over de taken van een echtscheidingsadvocaat, maar je hebt vast weleens gehoord van scheiden door middel van mediation. Een mediator begeleidt jou en je partner dan samen in het proces van echtscheiding. De mediator is een neutrale partij die jullie aanstuurt om samen goede afspraken te maken omtrent de echtscheiding. Hebben we samen de afspraken goed vastgelegd, dan kan ik als echtscheidingsadvocaat van jullie beide een verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. 

Dit is echter alleen mogelijk als communicatie tussen jullie mogelijk is. Is je partner niet bereid tot overleg, of is het conflict zo hoog opgelopen dat samen afspraken maken niet meer lukt? Dan kun je mij als echtscheidingsadvocaat inschakelen, ik behartig in dat geval alleen jouw belangen. 

Actief in Wijk bij Duurstede

Sarah Koller is gevestigd in Wijk bij Duurstede en is goed bereikbaar voor iedereen in de omgeving Utrecht. Je kunt zowel online als live bij haar terecht. Ze is ook actief als:

Gerelateerde blogs

Ik heb in de afgelopen jaren heel veel relevante blogs geschreven. Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Reactie plaatsen