Mediator of echtscheidingsadvocaat Zeist

Mediator of echtscheidingsadvocaat Zeist

Ben je op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Zeist? Wanneer je gaat scheiden kun je kiezen tussen een mediator of een echtscheidingsadvocaat. Maar wat is eigenlijk het verschil en hoe maak je de juiste keuze? Het liefste ga je met goede afspraken uit elkaar, maar dit is niet altijd mogelijk. Helemaal niet als de emoties hoog oplopen. In dat geval kan een mediator een uitkomst zijn.

Sarah Köller; mediator en echtscheidingsadvocaat in Zeist

Hallo, mijn naam is Sarah Köller. Ik ben mediator en echtscheidingsadvocaat, gespecialiseerd in familierecht en mediation. Ik sta bekend om mijn effectieve aanpak van complexe zaken en geniet een uitstekende reputatie bij mijn cliënten en doorverwijzers. Dit heb ik te danken aan mijn integere en discrete wijze van opereren. Ga je scheiden en ben je op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Zeist? Ik ben je graag van dienst.

Hoe verloopt een mediation traject?

In een mediation traject worden twee partijen begeleid door eenzelfde mediator. De mediator is onafhankelijk en dus onpartijdig. Een mediation traject wordt vaak ingezet als er een juridisch probleem opgelost moet worden, zoals bijvoorbeeld bij een scheiding, maar het kan ook voorkomen bij een arbeidsconflict of familieruzie. Mediation betekent dus dat twee partijen in gesprek gaan met de mediator om het conflict uit de weg te krijgen.

Wat is het verschil tussen een mediator en echtscheidingsadvocaat?

Als mediator begeleid ik gesprekken tussen twee partners, waarbij ik optreed als professioneel conflictbemiddelaar. Ik heb een bemiddelende rol en waak ervoor dat ik geen inhoudelijke sturing geef aan gesprekken. Dit betekent dat jullie, als ex-partners, zelf tot afspraken moeten komen. 

Deze afspraken worden vastgelegd in een mediation overeenkomst. In deze overeenkomst, wat eigenlijk een contract is, worden zaken vastgelegd als vertrouwelijkheid, de verdeling van de kosten, de opvoeding van de kinderen en de rol van derden. 

Hebben de mediation gesprekken voor beide partners geleid tot een succesvol eindresultaat, dan worden de gemaakte afspraken opgenomen in een echtscheidingsconvenant. Omdat ik zowel mediator als echtscheidingsadvocaat ben, kan ik deze voor jullie indienen bij de rechtbank. Zodra de uitspraak van de rechtbank is ingeschreven in de registers van de Burgerlijke Stand, ben je officieel gescheiden.

Sarah Köller; mediator en echtscheidingsadvocaat in Zeist

Wat doet een echtscheidingsadvocaat?

Een echtscheidingsadvocaat helpt je bij het aanvragen van de scheiding. Kunnen jij en je partner geen oplossing vinden, dan moet je allebei een eigen advocaat inschakelen. De echtscheidingsadvocaten zullen allereerst met elkaar in onderhandeling treden. Jouw advocaat heeft hierbij het doel om jouw belangen te behartigen. Als beide advocaten tot een regeling komen, dan worden de afspraken die gemaakt zijn vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. 

Lukt het je niet om een regeling te treffen, dan kun je eenzijdig een scheiding aanvragen. Alles waar jij en je partner niet uitkomen worden dan voorgelegd aan de rechter. Een echtscheidingsadvocaat voert het woord tijdens de zitting en ondersteunt je tijdens het hele proces. Hou er rekening mee dat scheiden via een advocaat over het algemeen langer duurt (en dus meer kost) dan het scheiden via een mediator.

Wat doet een echtscheidingsmediator?

Een andere manier om je scheiding te regelen is via een mediator. Als jullie het over bepaalde afspraken niet eens zijn, dan helpt een mediator je om afspraken te maken. Deze afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Hierin staan afspraken over wie in de woning blijft wonen na de scheiding, wat de hoogte van de alimentatie is en hoe de bezittingen en schulden worden verdeeld. Hoe het echtscheidingsconvenant wordt opgesteld is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. 

Tijdens de mediation helpt de mediator ook bij het regelen van de omgang met de kinderen. Heb je minderjarige kinderen, dan helpt de mediator ook bij het verdelen van de kosten. Al deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan.

Mediator en echtscheidingsadvocaat in Zeist nodig?

Ga je scheiden en heb je een mediator en echtscheidingsadvocaat nodig in Zeist? Kies dan voor Sarah Köller, echtscheidingsadvocaat én mediator. Sarah staat bekend om haar persoonlijke benadering en doortastendheid. Als kind van gescheiden ouders weet ze hoeveel emoties er komen kijken bij een scheiding. Het is haar grote doel om de belangen van haar cliënten zo goed mogelijk te behartigen. Daarnaast is ze zeer gedreven om de beste oplossing te vinden.

Actief in Zeist

Sarah Koller is gevestigd in Wijk bij Duurstede en is goed bereikbaar voor iedereen in de omgeving Utrecht. Je kunt zowel online als live bij haar terecht. Ze is ook actief als:

Gerelateerde blogs

Ik heb in de afgelopen jaren heel veel relevante blogs geschreven. Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Reactie plaatsen