Het heft weer in eigen hand nemen?

individuele coaching door Sarah

Waarom een coach bij scheiden

Als je te maken krijgt met ingrijpende levensgebeurtenissen zoals scheiding of strijd met een ex partner, of als je op een andere manier vastloopt in het leven kan je veel baat hebben bij coaching. 

Als je door de bomen het bos niet meer ziet helpt Sarah je in een individueel coachingstraject weer op weg.


Sarah is gecertificeerd ACT coach. Bij de ACT Academie heeft zij hiervoor de opleidingen afgerond. 

Wat is ACT?

ACT is Acceptance and Commitment Therapie. 

Act is een levenshouding waardoor je psychologische flexibiliteit ontwikkelt. 

ACT is een arsenaal aan vaardigheden die je kunt trainen. 

ACT is een kwestie van doen.

Voordelen van coaching tijdens een echtscheiding

Wil je uit je hoofd en in het leven komen?

Leef je op de automatische piloot?

Wil je uitvinden wat echt belangrijk voor je is?

Durf je te voelen wat er te voelen is?

Wil je stoppen met vermijden en verdoven?

Heb je problemen met je partner of je kinderen?

Je kan kiezen waaraan je aandacht besteedt. Sarah helpt je dit te doen. Hierdoor los je het onoplosbare probleem niet op (verdriet of boosheid om de scheiding). Het helpt wel om je waarden niet uit het oog te verliezen (een geïnteresseerde en stimulerende ouder voor je kind zijn). En om hieraan echte aandacht te besteden. Je zo te gedragen dat je ondanks alle onvermijdelijke pijn van het leven waardenvol op weg gaat.

Wat heeft ACT voor mij gedaan

Mijn eigen leven is veranderd sinds ik ACT toepas. Ik ben rustiger geworden in stormachtige situaties. Heb minder last van stress. Ik eet gezonder en ben gestopt met het eten van vlees. Elke dag besteed ik tijd aan sport. En als ik thuis ben leg ik mijn telefoon aan de kant als ik in gesprek ga met mijn zoontje of man. Hierdoor heeft mijn leven meer inhoud gekregen en voel ik mij beter.

Doen wat voor jou belangrijk is

Door te leren ontspannen om te gaan met je gevoelens en gedachten ontstaat er ruimte. Ruimte die benut kan worden om te doen wat voor jou belangrijk is. Te investeren in een goede band met familie. Of in je eigen gezondheid. ACT heeft een wetenschappelijke basis. Mensen die ACT toepassen in hun leven melden beter zicht te hebben op wat er echt toe doet.

Acceptatie en Mindfulness

De onderdelen acceptatie en Mindfulness komen aan de orde. Acceptatie van gevoelens en gedachten zoals ze zijn. Zonder te willen vermijden of controleren. Zonder hiermee te gaan strijden. Mindfulness is helpt je hierbij. Mindfulness betekent goed voelen (in plaats van je goed te voelen). Dit is het moeilijkste deel van ACT. Scheiden is niet leuk. Het is pijnlijk, zwaar, verdrietig, zorgelijk. Het echt ervaren, zonder te verdoven, vermijden of jezelf af te leiden is moeilijk.

Loskomen van je gedachten

ACT gaat ook over het loskomen van je gedachten. In ACT wordt dit defusie genoemd. Gedachten komen en gaan. Sommige zijn nuttig en helpen je te analyseren en plannen. Andere gedachten zijn minder handig en soms ontwrichtend. ACT leert je om je gedachten wat minder serieus te nemen. Je gedachten bepalen niet wat je doet, dat doe jij zelf.

Waardengerichte actie

Waarden en waardengerichte actie. Wat zijn waarden? Wat is het verschil tussen waarden en doelen? Hier zal ik je helpen te komen tot actie, gericht op je waarden. Dit deel van ACT draagt echt bij aan het vormgeven van het leven tijdens en na de scheiding op een waardevolle manier. Zicht op waarden en de nodige actie om naar deze waarden te leven helpt mensen in scheiding om leed voor zichzelf en de kinderen te voorkomen.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek