Mediator of echtscheidingsadvocaat Doorn

Mediator of echtscheidingsadvocaat Doorn

Ben je op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Doorn? Bij Sarah Köller ben je aan het juiste adres. Er zijn verschillende redenen om te scheiden; er kan een conflict ten grondslag liggen, maar het kan ook zijn dat jullie gewoon uit elkaar gegroeid zijn. Kun jij nog goed overweg met je partner en wil je in goed overleg scheiden? Dan heb je hierbij geen advocaat nodig.

Het is wel verstandig om gebruik te maken van mediation. Dus ben jij op zoek naar een mediator in Doorn? Sarah Köller begeleidt je graag om goede onderlinge afspraken te maken, zodat jullie op een respectvolle manier uit elkaar kunnen gaan.

Wat doet een mediator?

Een mediator is een onafhankelijke derde die bemiddelt tussen twee partijen. De rol van de mediator is beperkt tot het begeleiden van het mediationproces. Op inhoudelijk niveau blijven de partijen zelf baas in het conflict en zal de mediator zich hier niet mee bemoeien. Een mediator zal de volgende taken op zich nemen:

Aanbrengen gespreksstructuur

Wanneer een conflict hoog oploopt, komt het vaak voor dat de communicatie verstoord raakt. In een mediationtraject zal de mediator de communicatie weer op gang brengen. Dit doet de mediator door het aanbieden van andere invalshoeken en ruimte te scheppen voor verschillende perspectieven. Dit kan helpen bij het vinden van een oplossing.

Bewaken voortgang en procedure

Een mediator zal ook de voortgang van het mediationproces in de gaten houden. Het doel van mediation is om op een snelle en efficiënte wijze tot een oplossing te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Alle partijen aan het woord laten

Wanneer er sprake is van een conflict, hebben partijen vaak het gevoel dat ze niet gehoord worden. In een mediation traject komen alle partijen aan het woord en wordt de spreektijd eerlijk verdeeld.

Mediator of echtscheidingsadvocaat Doorn

Ruimte kweken voor wederzijds begrip

In een mediation traject ontstaat er ruimte om naar de achtergrond te luisteren van elkaars emoties en standpunten. Waarom is de andere partner zo boos? Welk belang heeft de ander in deze kwestie? Hierdoor groeit het wederzijds begrip.

Oplossingsgericht handelen

Om het conflict te beëindigen zal de mediator verschillende opties in kaart brengen. Deze worden op een vrijblijvende manier met elkaar besproken. Het doel van mediation is niet dat beide partijen helemaal enthousiast zijn over de oplossing; helaas komt dit maar zelden voor. Het doel is dat beide partijen zich kunnen vinden in de oplossing.

Vaststellingsovereenkomst opstellen

Is er een bevredigende oplossing gevonden, dan wordt deze vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Hierin wordt uiteengezet aan welke afspraken de partijen zich moeten houden en wat eventuele vervolgstappen zijn. De ondertekening van de vaststellingsovereenkomst vormt de afronding van het mediation traject.

Wat is het verschil tussen een mediator en echtscheidingsadvocaat?

Bij mediation gaan jullie samen, onder begeleiding van een mediator, om de tafel zitten. Jullie werken er dus samen aan om jullie huwelijk zo goed mogelijk te beëindigen. Je maakt zelf de afspraken, waardoor je dus zelf invloed hebt op jullie nieuwe toekomst zonder elkaar.

Soms liggen de belangen zo ver uit elkaar, dat mediation niet mogelijk is. In dat geval kun je kiezen voor een echtscheidingsadvocaat. Beide partners nemen dan een advocaat in de hand. Deze advocaat komt dan voor jouw belangen en rechten op. Uiteindelijk zal de rechter uitspraak doen over de afspraken die gemaakt moeten worden.

Op zoek naar een mediator of echtscheidingsadvocaat in Doorn?

Ga je scheiden en wil je in goed overleg uit elkaar gaan? Een mediator kan jullie hier goed bij helpen. Ben je op zoek naar een mediator in Doorn? Kies dan voor Sarah Köller! Sarah Köller is een echtscheidingsadvocaat en mediator. Ze staat bekend om haar doortastendheid en persoonlijke benadering. Het is haar grote doel om de belangen van haar cliënten zo goed mogelijk te behartigen. Daarnaast is ze zeer gedreven om de beste oplossing te vinden.

Sarah heeft meer dan 15 jaar ervaring in het vak en wordt door haar cliënten en vakgenoten beschreven als een betrouwbare, vakkundige en vriendelijke advocaat met oog voor emoties, duidelijke taal en een hart voor haar cliënten.

Actief in Doorn

Sarah Koller is gevestigd in Wijk bij Duurstede en is goed bereikbaar voor iedereen in de omgeving Utrecht. Je kunt zowel online als live bij haar terecht. Ze is ook actief als:

Gerelateerde blogs

Ik heb in de afgelopen jaren heel veel relevante blogs geschreven. Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Reactie plaatsen