Gastbloggers over scheiden gezocht: ervaringsdeskundigen
16 november 2018 
in Sarah
2 min. leestijd

Gastbloggers over scheiden gezocht: ervaringsdeskundigen

Echtscheidingen zonder verliezers, daar streef ik naar. Daarvoor werk ik dagelijks in mijn eigen praktijk hard aan echtscheidingen. En deel ik via mijn website veel informatie over scheiden. Voor die website ben ik nu op zoek naar gastbloggers! Ervaringsdeskundigen. Mensen die zelf zijn gescheiden en daarover willen schrijven. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Gastbloggers over scheiden

Waarom zoek ik gastbloggers die iets willen schrijven over scheiden?

Als echtscheidingsadvocaat en -mediator is mijn grootste drijfveer om mensen zorgvuldig door hun scheiding heen te helpen. Niet alleen juridisch en financieel, maar ook op emotioneel vlak. Zodat ze na het afronden van de scheiding sterk zijn. Klaar voor een nieuwe toekomst.

Dit doe ik onder meer door mijn juridische- en praktijkervaring zo veel mogelijk te delen. Bijvoorbeeld via de informatieve blogs op mijn website, maar ook met mijn eigen boeken en de boeken die via mijn website te bestellen zijn. Zodat mensen op het moment dat het hun zelf goed uitkomt meer kunnen lezen over wat er allemaal bij scheiden komt kijken. Maar dit doe ik ook door cursussen te geven én de professionals uit mijn netwerk te verbinden met mensen die willen scheiden. Of die daarover nadenken.

Maar eigenlijk wil ik deze mensen ook al heel lang verbinden met ervaringsdeskundigen. Met mensen die al een scheiding achter de rug hebben dus. Omdat ik in mijn praktijk zie dat veel scheidingen zich langs min of meer dezelfde lijnen voltrekken. En veel scheidende koppels met dezelfde emoties, schuldgevoelens en angsten worstelen. En omdat ik denk dat het kan helpen om te lezen dat anderen ook met deze dingen hebben geworsteld. Dat dit bepaalde processen kan versnellen, veelgemaakte fouten kan voorkomen en inspirerend kan werken.

En hoe kan dat nu beter dan door die ervaringsdeskundigen te laten gastbloggen op mijn website? SARAHKOLLER.nl is tenslotte een van Nederlands grootste online platforms over scheiden, met maandelijks duizenden bezoekers. Dus, ben jij gescheiden en wil jij erover schrijven? Meld je dan snel aan!

Voorlopige voorziening, een tijdelijk regeleing om rust te brengen tijdens de scheiding

Gastbloggen over je scheiding: what’s in it for you?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, ik betaal je niet voor je gastblog(s). Maar je hebt er zeker wel wat aan. Vind je het fijn om te schrijven? Door blogs over jouw scheiding te schrijven schrijf je je ervaringen letterlijk van je af. Dat heelt. En… misschien ga je dingen ook wel in een ander daglicht zien. Valt het kwartje. Kom je weer in stapje verder. Krijg je meer of nieuw inzicht in patronen, gedrag, of de ander.

Maar door te bloggen kan je vooral ook anderen helpen. Veel mensen die over een scheiding nadenken, of midden in een scheiding zitten, zijn op internet op zoek naar ervaringen van lotgenoten. En hoewel ieder mens uniek is, is iedere scheiding dat niet. Als je midden in een verwarrende scheiding zit is het dus heel fijn om te lezen dat er anderen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt. Die dezelfde gevoelens hadden en misschien ook wel dezelfde fouten hebben gemaakt. En er toch doorheen zijn gekomen. Hun leven weer hebben kunnen oppakken. En vol optimisme naar de toekomst kunnen kijken. Dat inspireert.

Misschien krijg je ook wel feedback op jouw blogs. Zijn er mensen die reageren, het gesprek met je aan willen gaan. Hoe fijn is het dat je deze mensen dan concreet kunt helpen met jouw ervaring? En misschien wel kan behoeden voor de valkuilen die jij tijdens (of na) je scheiding niet zag?

Meer weten?

Ben jij die ervaringsdeskundige die over je scheiding wil schrijven? Om het van je af te schrijven? En daar anderen mee te helpen? Of omdat je het leuk vindt om te schrijven? Lees dan hier meer over de spelregels en meld je aan als gastblogger. Ik kijk ernaar uit om van je te lezen!

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Reactie plaatsen