Online Scheiden

Online scheiden wat is dat

Wat is Online Scheiden

Online scheiden is een soort van doe het zelf scheiding. Het grootste probleem bij een echtscheiding zijn meestal de emoties. Zijn er geen negatieve emoties, of zijn de emoties te overzien, dan blijft de procedure over. In de meeste gevallen is zo’n procedure tot op zekere hoogte te standaardiseren. Hierdoor is het mogelijk om heel veel zelf te regelen. En dat scheelt kosten. Uiteindelijk heb je wel een advocaat nodig om het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank in te dienen.

documenten downloaden en uploaden online scheiden

Veel verschillende aanbieders Online Scheiden

Online scheiden wordt door steeds meer verschillende partijen aangeboden. Meestal bestaat de online scheiding uit het downloaden van een standaarddocument waarin je je persoonlijke gegevens moet invullen en een aantal zeer basale afspraken vastlegt. Dit zijn vaak de meest goedkope varianten die eigenlijk in geen enkele situatie je echtscheiding goed regelt. Het verbaast mij enorm dat er advocaten zijn die dit soort zaken durven in te dienen bij de rechtbank. Zelden betreffen dit constructieve oplossingen.

Juiste begeleiding bij online scheiden

Hoe online is online scheiden?

Dat hangt er van af wat je allemaal onder online verstaat. Een online scheiding is nooit 100% online. Al was het alleen maar vanwege het feit dat de advocaat de stukken ten behoeve van de scheiding in (minimaal) drievoud dient in te dienen bij de rechtbank met originele uittreksels en handtekeningen, papierwerk dus met enveloppen en postzegels. Daarnaast is de advocaat volgens de wet verplicht om zeker te weten dat de personen die gaan scheiden ook daadwerkelijk die personen zijn en dat zij ook daadwerkelijk willen scheiden. Een advocaat dient zorgvuldig te zijn. Dus bij veel online scheiding aanbieders dien je alsnog op gegeven ogenblik in persoon op het kantoor te verschijnen.

online echtscheiding regelen

Online Scheiden by SARAHKÖLLER

Persoonlijk ben ik van mening dat er veel kaf onder het koren zit bij online scheidingsplatforms. Veelal betreffen het organisaties die puur werken op kwantiteit. Ik zou dat niet kunnen. Aan de andere kant denk ik dat online je echtscheiding regelen een absolute meerwaarde kan hebben. In heel veel gevallen kan je prima zelf je echtscheiding regelen, mits je de juiste begeleiding hierbij krijgt. Daarom heb ik mijn eigen versie van online scheiden ontwikkeld. Ik begeleid je door op het juiste moment de juiste vragen te stellen en je ook op die momenten te voorzien van de specifieke informatie die je dan nodig hebt. Een methode met daarin een heel aantal escapes waarbij je de mogelijkheid hebt om een advocaat in te schakelen voor die onderdelen waarvoor je hem of haar nodig hebt. Maar ook voor het geval het jullie toch niet gaat lukken om er samen uit te komen. Het principe is om zoveel mogelijk zelf te doen onder het motto: Waarom betalen voor zaken die je prima zelf kunt regelen.

Online Scheiden by SARAHKÖLLER

Berichten over Online Scheiden:


Scheiden en uit elkaar gaan, wat komt er bij kijken en hoe regel je de zaken