Zo werkt Online Scheiden by SARAHKÖLLER
16 mei 2019 
4 min. leestijd

Zo werkt Online Scheiden by SARAHKÖLLER

Je las het een tijdje geleden al in een van mijn blogs: ik wil het mogelijk maken om via mijn website te scheiden. Daarmee wil ik een innovatief, snel en betaalbaar alternatief bieden voor een reguliere scheiding. Ik vind het namelijk onzin dat je moet betalen voor zaken die je prima zelf kunt doen. Mijn belangrijkste eis was dat het een kwalitatief goed alternatief zou worden, met de juiste begeleiding en expertise waar dat nodig is. En nu is het zover! Na veel testen is Online Scheiden by SARAHKÖLLER klaar om te gebruiken. In dit artikel leg ik je uit hoe het werkt.

Online Scheiden by SARAHKOLLER

Alle voorbereidende handelingen, documenten, de videobegeleiding en de uitleg zijn helemaal gratis.

Wanneer online scheiden?

Als je online wilt scheiden is het noodzakelijk dat jullie in onderling overleg afspraken kunnen maken over de scheiding. Dat zal uiteraard niet altijd eenvoudig zijn, maar de intentie om er samen uit te komen moet er wel zijn. Is die intentie er niet? Of kunnen jullie door alles wat er is gebeurd niet meer samen om tafel? Dan is online scheiden voor jullie geen optie. In dat geval adviseer ik jullie te kiezen voor mediation, of om allebei een eigen advocaat te nemen.

Online Scheiden by SARAHKÖLLER

Hebben jullie wel de intentie om er samen uit te komen? Kies dan voor Online Scheiden by SARAHKÖLLER. Met mijn methode ben je namelijk verzekerd van een zorgvuldig en kwalitatief proces, dat je op jouw tempo door je scheiding loodst. Deze methode bestaat uit een aantal stappen:

Online scheiden Gegevens verzamelen en overzicht creëren

1 Gegevens verzamelen en overzicht creëren

We starten met het creëren van een overzicht van jullie inkomsten, bezittingen en schulden. In een eerste kort virtueel interview vraag ik om jullie contactgegevens. Hierna ontvangen jullie een e-mail met een model van dit overzicht, inclusief berekeningen. Ook krijgen jullie de nodige tips en uitleg. 

Daarnaast vraag ik in deze fase aandacht voor de mogelijke emoties die bij jullie spelen. Je zult merken dat je in deze fase nieuwe energie krijgt, omdat je actief aan de slag gaat met je nieuwe toekomst, maar vlak ook je emoties en die van je toekomstige ex niet uit.

Online scheiden Echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan invullen

2  Echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan invullen

Hebben jullie de eerste stap afgerond? Dan gaan we aan de slag met het invullen van het concept van het echtscheidingsconvenant en, als jullie kinderen hebben, het concept van het ouderschapsplan. Dat doen we weer met een virtueel interview. De antwoorden die jullie mij daarbij geven worden automatisch in de concepten verwerkt. Tijdens dit interview ontvangen jullie waar nodig steeds de nodige toelichting, tips en suggesties, zodat jullie de eerste voorlopige keuzes kunnen maken.

Hebben jullie alles ingevuld? Dan stuur ik jullie de ingevulde concepten in Word formaat. In de dagen daarna ontvangen jullie elke dag een e-mail met extra informatie over een van de onderwerpen die op jullie specifieke situatie van toepassing is. Die informatie bestaat uit uitleg, tips en video’s. Hierdoor worden jullie over elk onderwerp zo goed mogelijk geïnformeerd. En kunnen jullie controleren of jullie goede, duurzame oplossingen hebben gekozen, die overeenkomen met jullie normen en waarden. Ook kunnen jullie met die informatie de concepten nog wijzigen of aanscherpen. Op die manier werken jullie heel gestructureerd aan een zo goed mogelijk ouderschapsplan en convenant.

Willen jullie sneller? Dan is er ook een mogelijkheid om de dagelijkse stappen in één keer te doorlopen.

Online scheiden Stukken uploaden

3  Stukken uploaden

Zijn jullie eruit? Dan geven jullie mij de opdracht om jullie echtscheiding in behandeling te nemen. Ik zal jullie vragen om het echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan en de onderliggende stukken te uploaden.

Online scheiden Controle van het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan

4  Controle van het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan

Vervolgens ga ik met de stukken aan de slag. Zo maak ik – als jullie dat willen – de alimentatieberekening en controleer ik of jullie afspraken voldoen aan de wettelijke eisen. Vervolgens maak ik de stukken en het verzoekschrift tot echtscheiding op.

Online scheiden Bespreking en ondertekening van de documenten

5 . Bespreking en ondertekening van de documenten

De gedragsregels van advocaten schrijven voor dat zij de identiteit van hun cliënten controleren. Daarnaast moeten echtscheidingsadvocaten nagaan of de personen voor wie het echtscheidingsverzoek wordt ingediend hiervan op de hoogte zijn en ook daadwerkelijk achter de afspraken staan. Daarom plannen we een afspraak in om de stukken te bespreken en te ondertekenen. Dat hoeft hoeft niet perse bij mij op kantoor. ik heb ook de beschikking over een virtuele spreekkamer.

Online scheiden Afhandeling bij de rechtbank

6  Afhandeling bij de rechtbank

Als jullie de documenten hebben ondertekend zorg ik voor de afhandeling van de procedure bij de rechtbank. Dit duurt meestal zo’n vier weken. Als de rechtbank uitspraak heeft gedaan ontvangen jullie van mij. Als de scheiding is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand zijn jullie officieel gescheiden.

Hoeveel kost Online Scheiden by SARAHKÖLLER?

Jullie hoeven mij sowieso pas te betalen op het moment dat ik volgens de wet in actie moet komen. Alle voorbereidende handelingen, documenten, de videobegeleiding en de uitleg zijn helemaal gratis.

>>>>> CHECK GRATIS OF ONLINE SCHEIDEN IETS VOOR JULLIE IS

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Reactie plaatsen