Ben jij op zoek naar een mediator in Terneuzen?

Ben jij op zoek naar een mediator in Terneuzen?

Ben jij op zoek naar een mediator in Terneuzen? Een scheiding verloopt helaas niet altijd even soepel. Het komt regelmatig voor dat beide partijen het niet eens kunnen worden over bepaalde zaken. In die gevallen is er een echtscheidingsadvocaat of een mediator nodig. Hoe werkt een scheiding precies en wat kan een mediator voor je betekenen? Je leest er meer over in dit artikel.

Hoe werkt een scheiding?

Om te scheiden van jouw huidige partner zullen er een aantal stappen genomen moeten worden. Ben jij degene die wilt scheiden, dan is de eerste stap dat jij jouw partner op de hoogte stelt. Dit kun je het best op een zo rustige en respectvolle manier overbrengen. Wil jouw partner niet scheiden? Dan kun je hulp inschakelen van een echtscheidingsadvocaat of een mediator. Het maken van afspraken bij een scheiding blijkt vaak erg lastig. Er komen namelijk veel emoties om de hoek kijken bij een scheiding. 

Het is daarom verstandig om iemand in te schakelen die ervaring en verstand heeft van scheidingen. Afhankelijk van de situatie kun je kiezen voor een mediator, advocaat of notaris. Samen met de onafhankelijke partij zullen jullie afspraken moeten maken zoals verdeling van bezittingen, alimentatie etc. Deze afspraken worden vastgesteld in een overeenkomst. Dit wordt een echtscheidingsconvenant genoemd. Hebben jullie samen kinderen? Dan moet er ook een ouderschapsplan opgesteld worden. 

Verzoekschrift bij de rechtbank

Als jullie het eens zijn geworden over alle zaken, dan wordt de echtscheiding aangevraagd met een verzoekschrift bij de rechtbank. Als jullie samen de scheiding aanvragen, dan heet dit verzoek een gezamenlijk verzoek. De rechter gaat er dan van uit dat de afspraken in goed overleg zijn vastgesteld. Als één van jullie het niet eens is met de afspraken, dan hebben jullie beiden een eigen advocaat nodig. Het gaat in dat geval om een eenzijdig verzoek tot scheiding. 

De scheiding wordt definitief vastgesteld door een rechter. De uitspraak wordt een echtscheidingsbeschikking genoemd. Als de beschikking in de registers van de burgerlijke stand staat ingeschreven, dan is de scheiding definitief.

Op zoek naar een mediator in Terneuzen?

Wil jij of jouw partner scheiden en willen jullie dit in goed overleg met elkaar doen? Dan kan een mediator daar heel goed bij helpen. Ben je op naar een mediator in Terneuzen? Kies dan voor Sarah Köller! Sarah Köller is een echtscheidingsadvocaat en mediator. Ze staat bekend om haar doortastendheid en persoonlijke benadering. Het is haar grote doel om de belangen van haar cliënten zo goed mogelijk te behartigen. Daarnaast is ze zeer gedreven om de beste oplossing te vinden. 

Om hiertoe te komen maakt Sarah gebruik van psychologie en familierecht. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in het vak en wordt door haar cliënten en vakgenoten beschreven als een betrouwbare, vakkundige en vriendelijke advocaat met oog voor emoties, duidelijke taal en een hart voor haar cliënten. 

Vrijblijvend contact opnemen

Wil je meer weten, heb je vragen of ben je op zoek naar advies?
Neem vrijblijvend contact met haar op om te zien wat zij voor jou kan betekenen.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Of bel direct via: (0118) 62 00 00

Gerelateerde informatie

In de kennisbank op mijn website vind je tientallen handige blogs en artikelen.

Reactie plaatsen