Mediator Zeeland

Mediator Zeeland

Waarom mediation?

Na een scheiding moet je met je partner rond de tafel gaan zitten om belangrijke zaken te bespreken. Zelfs wanneer jullie goed contact hebben is dat lastig. Daarom helpt het om een neutrale derde persoon bij het gesprek te hebben. Een mediator leidt het gesprek, helpt jullie met het afwikkelen van de echtscheiding en maakt ruimte voor jullie emoties. Hierdoor is het vaak makkelijker om goede keuzes te maken waar jullie samen achter staan. Dat voorkomt escalaties en onnodige pijn en verdriet.

Wie is Sarah Köller?

Ik ben actief als mediator en tegelijkertijd een vakkundig jurist. Als kind van gescheiden ouders weet ik precies wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Niet alleen op juridisch gebied, maar ook de emotionele kant. Daarom houd ik in mijn werk altijd rekening met de psychologische aspecten van een scheiding. Ik heb oog voor emoties, kennis over de juridische kant en zoek altijd naar effectieve oplossingen voor beide partijen. Inmiddels leid ik ook andere advocaten op om ze de juiste psychologische tools te geven voor mediation bij echtscheiding.

Zie ook: over Sarah Köller

Hoe werkt het?

Bij mij verloopt het mediationproces altijd in vier fases. Zo bouwen we stapsgewijs op en behalen we uiteindelijk het resultaat dat we willen: duurzame oplossingen voor jullie allebei. 

Fase 1

Deze fase staat in het teken van informatie vergaren. Ik probeer als mediator jullie situatie te begrijpen. Waarom willen jullie scheiden? Wie nam het initiatief? Hoe verliep de communicatie tijdens jullie relatie? Des te meer informatie ik heb, des te beter ik kan inspelen op jullie situatie.

Fase 2

Voor stellen met kinderen is deze fase vooral belangrijk. Er wordt besproken hoe het verwerkingsproces voor de kinderen gaat verlopen. Wanneer vertellen jullie het ze? Hoe gaat de verdere zorg voor de kinderen geregeld worden? Tijdens deze fase wordt ook het ouderschapsplan vormgegeven.

Fase 3

De derde fase draait om de zakelijke afhandeling van de scheiding. Hierbij maken jullie afspraken over het verdelen van jullie eigendommen, maar ook over alimentatie en pensioensregelingen. Als mediator leid ik het gesprek en benoem ik welke gevolgen iedere optie heeft, zodat jullie een weloverwogen keuze kunnen maken.

Fase 4

In de laatste fase wordt het convenant opgesteld. Hierin staan alle gemaakte afspraken. Vervolgens wordt er het officiële echtscheidingsverzoek ingediend, met dit convenant als bijlage. Hierna komt het verzoek bij de rechter terecht, waarna de echtscheiding definitief wordt.

Zie ook: mediation

Zelf aan de slag met mediation in Zeeland

Ga je scheiden en wil je zeker weten dat jullie goede afspraken maken voor een betere toekomst? Dan is een gesprek met een mediator altijd een goede keuze. Ook wanneer het contact tussen jullie niet goed verloopt, kan mediation een uitkomst bieden. Jullie kunnen al jullie zorgen en emoties op tafel leggen, bespreken wat het beste is voor de kinderen en maken zo weloverwogen keuzes. Ik sta graag voor je klaar wanneer je op zoek bent naar een mediator in Zeeland. Neem contact met me op voor meer informatie of om een eerste afspraak in te plannen. 

 

Direct contact

Actief in heel Zeeland

Ik ben als mediator actief in heel Zeeland: bijvoorbeeld in Zierikzee, Goes, Vlissingen, Borssele. Daarnaast ben ik actief als echtscheidingsadvocaat in Zeeland.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank op mijn website vind je tientallen handige blogs en artikelen. Heb je deze blogs al gelezen: