Ben jij op zoek naar een mediator in Zierikzee?

Ben jij op zoek naar een mediator in Zierikzee?

Ben jij op zoek naar een mediator in Zierikzee? Een mediator is dé uitgewezen persoon om jou en jouw partner te begeleiden bij de scheiding. Tijdens de gesprekken met de mediator kun je onderlinge afspraken maken die daarna vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant.

Hoe kun jij je voorbereiden op de gesprekken met jouw partner en de mediator? Deze handige tips helpen je.

Tip 1: Neem de tijd

Als je op een goede manier uit elkaar wilt gaan en goede afspraken wilt maken, neem daar dan de tijd voor. De komende tijd zal er veel veranderen in je leven. Daarnaast heb je de tijd nodig om een plek te geven aan emoties. Laat je niet haasten door jouw partner of andere mensen.

Door nu rustig na te denken kun je betere beslissingen nemen voor de toekomst. Je wilt niet dat je straks nog jaren moet communiceren met je ex over bepaalde zaken.

Tip 2: Zet de kinderen op de eerste plek

Een scheiding is voor iedereen een heftige gebeurtenis, maar vooral voor de kinderen. Het is belangrijk om het nieuws samen te vertellen, doe dat thuis en op een rustig moment.

Bij het maken van de afspraken staan de kinderen ook centraal. Zorg dat er afspraken gemaakt worden die in het belang van de kinderen zijn.

Mediator bij scheiding in regio Zierikzee

Tip 3: Informeer jezelf

Een mediator informeert je over alles wat geregeld moet worden. Je hebt echter een voorsprong als jij jezelf ingelezen hebt. Ga van tevoren na wat er allemaal geregeld moet worden en wat er overlegd moet worden met jouw (ex)-partner.

Je kunt daarbij denken aan de kinderen, de woning, hypotheek, bezittingen etc. Het echtscheidingsconvenant wordt opgesteld aan de hand van de afspraken over deze zaken.

Tip 4: Ga de afspraken stap voor stap af

Haast je bij het gesprek bij de mediator niet door de zaken heen. Neem de tijd om een bepaalde zaak goed te bespreken. Veel aspecten hebben invloed op elkaar, zoals bijvoorbeeld degene die in de woning blijft en bij wie de kinderen gaat wonen.

De verschillende afspraken moeten op elkaar aansluiten. Een mediator kan je daar heel goed bij helpen.

Tip 5: Laat je helpen door een mediator

Een scheiding is al zwaar genoeg, er komen een hoop emoties bij kijken en er valt veel te regelen. Het is daarom heel verstandig om hulp te zoeken bij de scheiding.

Om tot goede afspraken te komen met jouw partner kun je de hulp inschakelen van een mediator. Hij of zij zal op neutrale wijze jullie begeleiden naar een echtscheidingsconvenant waar jullie het beiden mee eens zijn.

Op zoek naar een mediator in Zierikzee?

Wil jij of jouw partner scheiden en willen jullie dit in goed overleg met elkaar doen? Dan kan een mediator daar heel goed bij helpen. Ben je op naar een mediator in Zierikzee? Kies dan voor Sarah Köller! Sarah Köller is een echtscheidingsadvocaat en mediator. Ze staat bekend om haar doortastendheid en persoonlijke benadering. Het is haar grote doel om de belangen van haar cliënten zo goed mogelijk te behartigen. Daarnaast is ze zeer gedreven om de beste oplossing te vinden.

Om hiertoe te komen maakt Sarah gebruik van psychologie en familierecht. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in het vak en wordt door haar cliënten en vakgenoten beschreven als een betrouwbare, vakkundige en vriendelijke advocaat met oog voor emoties, duidelijke taal en een hart voor haar cliënten.

Vrijblijvend contact opnemen

Wil je meer weten, heb je vragen of ben je op zoek naar advies?
Neem vrijblijvend contact met haar op om te zien wat zij voor jou kan betekenen.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Of bel direct via: (0118) 62 00 00

Gerelateerde informatie

In de kennisbank op mijn website vind je tientallen handige blogs en artikelen.

Reactie plaatsen