Ben jij op zoek naar een mediator in Hulst?

Ben jij op zoek naar een mediator in Hulst?

Mensen scheiden om verschillende redenen. In sommige gevallen is er sprake van een conflict of een affaire ligt aan de basis van de scheiding. Maar dat is niet altijd het geval, stellen scheiden namelijk ook omdat ze uit elkaar gegroeid zijn. Er is geen liefde meer of ze hebben andere doelen in het leven. Het stel zal in zo’n geval in goed overleg scheiden, daarbij is dan geen advocaat nodig. 

Je kunt er echter het best wel voor kiezen om gebruik te maken van een mediator. Ben jij op zoek naar een mediator in Hulst? Sarah Köller begeleidt jullie graag om goede onderlinge afspraken te maken. Zo kunnen jullie op een respectvolle manier uit elkaar gaan.

Hoe verloopt een scheiding via een mediator?

Als jullie Sarah inschakelen als mediator dan zal er een kennismakingsgesprek volgen. In dit gesprek geeft ze aan wat jullie kunnen verwachten, natuurlijk kunnen jullie ook vragen stellen. Aan het eind van dit gesprek maken jullie een afspraak voor de eerste mediation. Tijdens deze mediation gaan jullie met elkaar in gesprek om tot afspraken te komen. 

Jullie doen dat onder de begeleiding van Sarah, zij is daarbij geheel onpartijdig. Sarah zal jullie alle informatie geven over juridische en financiële zaken, maar ook de psychologische en emotionele kant van de scheiding komt aan bod. De afspraken die jullie maken worden door Sarah vastgelegd in een overeenkomst. Dit heet een echtscheidingsconvenant. 

Ouderschapsplan bij kinderen

Als jullie samen kinderen hebben, dan is er ook een ouderschapsplan nodig. In de meeste gevallen zijn er rond 3 of 4 gesprekken nodig om tot een overeenstemming te komen. Hierna zal Sarah een verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Ook het echtscheidingsconvenant en het eventuele ouderschapsplan worden meegestuurd. Door middel van het verzoekschrift wordt de echtscheiding aangevraagd. De rechtbank zal vervolgens uitspraak doen, meestal duurt dit zo’n 2 tot 3 weken. 

Geeft de rechtbank akkoord voor de scheiding, dan kunnen jullie via een akte van berusting aangeven dat jullie niet in hoger beroep gaan. Doen jullie dit beiden of één van jullie niet, dan geldt het beroepstermijn als wachttijd (3 maanden). Als jullie beiden de aktes van berusting tekenen of als de beroepstermijn is verlopen dan zorgt Sarah ervoor dat de echtscheiding wordt ingeschreven bij de burgerlijke stand van de gemeente. Dat wordt gedaan bij de gemeente waar jullie getrouwd zijn. De scheiding is pas definitief na deze inschrijving.

Op zoek naar een mediator in Hulst?

Wil jij of jouw partner scheiden en willen jullie dit in goed overleg met elkaar doen? Dan kan een mediator daar heel goed bij helpen. Ben je op naar een mediator in Hulst? Kies dan voor Sarah Köller! Sarah Köller is een echtscheidingsadvocaat en mediator. Ze staat bekend om haar doortastendheid en persoonlijke benadering. Het is haar grote doel om de belangen van haar cliënten zo goed mogelijk te behartigen. Daarnaast is ze zeer gedreven om de beste oplossing te vinden. 

Om hiertoe te komen maakt Sarah gebruik van psychologie en familierecht. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in het vak en wordt door haar cliënten en vakgenoten beschreven als een betrouwbare, vakkundige en vriendelijke advocaat met oog voor emoties, duidelijke taal en een hart voor haar cliënten. 

Vrijblijvend contact opnemen

Wil je meer weten, heb je vragen of ben je op zoek naar advies?
Neem vrijblijvend contact met haar op om te zien wat zij voor jou kan betekenen.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Of bel direct via: (0118) 62 00 00

Gerelateerde informatie

In de kennisbank op mijn website vind je tientallen handige blogs en artikelen.

Reactie plaatsen