Echtscheidingadvocaat Zeeland

Echtscheidingadvocaat Zeeland

Ben je op zoek naar een mediator in Zeeland? Tijdens een scheiding kan het soms lastig zijn om op een open, eerlijke en productieve manier met elkaar te blijven communiceren. Emoties vieren vaak hoogtij wat het lastig maakt om tot afspraken te komen en knopen door te hakken waar dit nodig is. Een mediator kan daarin uitkomst brengen. Een mediator is iemand die helpt om oplossingen te vinden in een conflictsituatie, maar kan ook juist worden ingeschakeld om een conflict te voorkomen. Een mediator helpt duidelijkheid en overzicht scheppen en met het maken van beslissingen waar jullie samen mogelijk niet uit komen.

Direct contact

Wanneer schakel je een advocaat in bij een echtscheiding?

Het besluit een relatie te beëindigen en te willen scheiden is een ware kluif. Emoties gieren door het lijf en het hoofd heeft moeite zich te concentreren op de praktische zaken die geregeld moeten worden. Van afspraken over de kinderen tot verdeling van de inboedel en financiële zaken: wanneer emoties sterk aanwezig zijn, raakt de communicatie vaak vertroebeld. Zo kunnen er bijvoorbeeld conflicteren of ruzies ontstaan met betrekking tot de eigendommen: wat is van mij en wat blijft van jou? Wanneer het conflict erg hoog oploopt, zien sommige mensen geen andere keuze dan het beginnen van een rechtszaak. Echter, er is een potentiële tussenoplossing: die kan de mediator bieden. Met een mediator werk je nog steeds samen aan een oplossing, maar dient de mediator als een 'bemiddelaar' en sturing, zonder een mening of oordeel over de situatie te hebben.

Waarom een advocaat inschakelen?

Je kunt in Nederland kiezen te scheiden met een advocaat of een mediator. Het is aan jou om te beslissen welke hulp jij in wilt schakelen om de scheiding tot een goed en gunstig einde te laten komen. Maar wat is het verschil tussen een mediator en een advocaat? Wanneer beide partijen - jij en jouw ex-partner - instemmen, wordt een mediator ingeschakeld. In dit geval zijn jullie het er beide mee eens: wij hebben een derde, onafhankelijke partij nodig om de stappen van het scheidingsproces mee te zetten. Is echter één van jullie beiden het niet eens met het inschakelen van een mediator, of zijn jullie in een conflict terecht gekomen waarbij neutrale communicatie niet meer mogelijk is, dan kan worden gekozen een advocaat in te schakelen.

Zie ook: advocaat bij scheiding

Wat doet een echtscheidingsadvocaat?

De echtscheidingsadvocaat wordt door één van de partners ingeschakeld en zal in dit geval dus ook de belangen van enkel deze partner behartigen. Dit betekent dat beide partners een eigen advocaat nodig hebben. De partners kunnen besluiten samen met hun advocaten om tafel te gaan, maar kunnen er ook voor kiezen de controle uit handen te geven en de advocaten samen tot een beslissing te laten komen. De echtscheidingsadvocaat zal daarnaast verschillende onderwerpen aankaarten: indien er kinderen in het spel zijn, zal kinderalimentatie worden besproken en de noodzaak van het opzetten van een ouderschapsplan, waarin belangrijke dingen worden genoteerd zoals antwoorden op de vragen: 

  • waar wonen de kinderen?
  • waarover zal overleg plaatsvinden?
  • wie betaalt de kinderalimentatie?

Wie is Sarah Köller?

Sarah Köller is een echtscheidingsadvocaat die bekend staat om haar doortastendheid en persoonlijke benadering. Ze is tot het uiterste gedreven om een oplossing te vinden waarbij de belangen van haar cliënten zo goed mogelijk worden behartigd. Daarnaast legt zij verbinding tussen de psychologie en het familierecht. Met meer dan 15 jaar ervaring in het veld wordt zij aangeschreven als een uiterst betrouwbare, vakkundige en vriendelijke advocaat met oog voor emoties, duidelijke taal en een hart voor haar cliënten. Wil je meer weten, heb je vragen of ben je op zoek naar advies? Neem vrijblijvend contact met haar op om te zien wat zij voor jou kan betekenen.

Direct contact

Actief in heel Zeeland

Ik ben actief in heel Zeeland: bijvoorbeeld in Zierikzee, Goes, Vlissingen, Borssele.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank op mijn website vind je tientallen handige blogs en artikelen. Heb je deze blogs al gelezen: