Goedkoop scheiden tips, je advocaat goedkoop

Goedkoop scheiden tips, je advocaat goedkoop

Hoe ingewikkelder de echtscheiding hoe hoger de advocaatkosten zullen zijn. Soms kunnen de kosten in de tienduizenden euro's oplopen. Hoe houd je de kosten van je advocaat zo laag mogelijk? Goedkoop scheiden heb je vaak zelf in de hand. Wat gebruikelijke kosten zijn voor een echtscheiding kan je lezen in het betreffende artikel. Een goedkope advocaat vinden is een optie natuurlijk. De vraag is dan wel of die advocaat de beste keus is. Ook hier geldt niet zelden goedkoop is duurkoop.

Meestal tref de de tarieven van de advocaat wel ergens op de website. Maar ik kan je nu al wel zeggen dat die tussen de 150 en de 250 euro per uur zullen liggen. Inclusief de BTW, letop, er zijn veel advocaten die tegen de regels in hun tarieven voor particulieren exclusief BTW vermelden. Ik snap dat niet, het is wettelijk verplicht tarieven voor particulieren inclusief BTW te vermelden. Let hier dus goed op als je prijzen gaat vergelijken.

Vaak worden ook vaste prijzen genoemd. Ik heb persoonlijk moeite met vaste prijzen. Een vaste prijs voor een echtscheiding suggereert dat er een standaard procedure door de aanbieder van de dienst wordt uitgevoerd. Een echtscheiding is altijd maatwerk. Ieder persoon en iedere situatie is anders. Hierdoor ben ik van mening dat je geen echtscheidingsmediation tegen een vaste prijs kunt aanbieden.   Hieronder tips om de advocaat kosten toch zo laag mogelijk te houden.

Hoe kan je goedkoop scheiden?

Bereid je goed voor, lees het boek scheiden :-), zodat je je advocaat kunt volgen. De advocaat probeert je meestal zo kort mogelijk upto date te houden.

  •     Gebruik je advocaat niet om je hart te luchten, daar is die echt te duur voor.
  •     Neem alleen als het echt noodzakelijk is contact op met je advocaat.
  •     Houdt de communicatie met je advocaat zo zakelijk mogelijk.
  •     Houdt de communicatie met je advocaat zo kort mogelijk.
  •     Probeer eventuele knelpunten tijdens een echtscheidingsprocedure pragmatisch op te lossen. Advocaten laten vechten om een koekenpan kan aardig in de papieren lopen.

Goedkoop scheiden TIP: Bereid je zo goed mogelijk voor op een echtscheiding, het boek 'Scheiden' helpt je hierbij.

Andere methoden om goedkoop te scheiden

Als je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan hoeven afhankelijk van de hoogte van de eigenbijdrage de kosten ook niet al te hoog te worden. Verder kan je als de verhoudingen in je relatie het nog toestaan online scheiden. Maar denk ook eens aan hoe je verzekerd bent. Veel mensen met een rechtsbijstandsverzekering zijn zonder dat ze het weten tot zekere hoogte verzekerd tegen de echtscheidingskosten.

Reactie plaatsen