HET GRATIS BOEK SCHEIDEN

neemt je onzekerheden bij de echtscheiding weg

Alles wat je zou moeten weten als je gaat scheiden 

2

Boeken geschreven

9000+

Lezers

17+

Jaar advocaat

1000+

echtscheidingen begeleid

Ik wil u complimenteren met zo'n schitterend gemaakt boek!

Ik vind het boek een aanrader voor mensen die willen scheiden of in het scheidingsproces zitten! Ik geef een dikke 10 voor het boek!

in verband met de privacy anoniem

De auteur en co-auteurs

De familierechtspecialist

Ik ben Sarah Köller, gespecialiseerd familierechtadvocaat en mediator, lid van de vereniging voor Familierecht-advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en aangesloten bij Hoefnagels Mediation.

Als dochter van gescheiden ouders heb ik aan den lijve ondervonden wat er in een gezin gebeurt voor, tijdens en na een scheiding.

Mijn tegelspreuk: Er komen altijd nieuwe kansen

De coach

Ik ben Jaantje Thiadens. In mijn praktijk het Leerpunt begeleid ik volwassenen en jongeren die tegen zichzelf aanlopen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een ingrijpende gebeurtenis, zoals een scheiding.

Het is van belang te luisteren naar wat je hoofd, je hart en je lichaam te vertellen hebben. Mindful zijn zodat je trouw kunt blijven aan jezelf.

Mijn tegelspreuk: Als een verbinding een binding wordt, maak je los en verbind je opnieuw.

De financiële coach

Ik ben Frank van den Barselaar. Een echtscheiding is E.R.G.: emotie, recht en geld. Ik richt mij volledig op fiscaal en financieel advies bij (echt)scheiding, zonder de andere elementen en mijn rol in het proces uit het oog te verliezen. Ik verschaf inzicht in financiële (on)mogelijkheden zodat redelijke en werkbare afspraken kunnen worden bereikt.

Mijn tegelspreuk: Be frank about money.

Het gratis boek staat voor je klaar

Download dit E-book nu, 

het is 100% gratis!

Dit staat in het boek over je scheiding

BETER VOELEN

Je leert accepteren wat je toch niet kunt veranderen. Door in het NU te leven kan je genieten van wat er is. Inzicht in jullie ruziepatroon en in je eigen valkuilen en allergieën kan je verder helpen om jullie negatieve spiraal te doorbreken.

Het voortgezet ouderschap vergt (net als een huwelijk) werk en onderhoud. Hiervoor is een positieve houding, zelfinzicht en plezier in je eigen leven en hiermee in dat van je kinderen, onontbeerlijk.

De kracht die je opdoet uit hetgeen je in de eerste hoofdstukken leert zal je nodig hebben voor wat gaat komen. Er moet veel worden geregeld.

BETER DENKEN

Samen met je ex kan je de zaken die in dit deel zijn omschreven regelen. Je gaat dan met je ex in overleg en probeert een overeenstemming te bereiken.

De inhoud van de afspraken is belangrijk. Schakel daarom deskundige hulp in van een gespecialiseerd advocaat of mediator en van een fiscalist. Als je het nu niet goed regelt kan dit tot gevolg hebben dat je de komende jaren geconfronteerd wordt met nieuwe procedures om de regeling te wijzigen of om vergeten zaken alsnog te regelen.

Nu je weet wat er geregeld moet worden ben je klaar voor het volgende deel. 

BETER DOEN

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen ‘hoe je ook gaat scheiden, schakel een specialist in’.

Probeer uit de vechtscheiding te blijven. Je kunt alleen je eigen gedrag aanpassen. Misschien sta je alleen in je positieve ‘leef in het NU’ houding. Je ex is misschien rancuneus, boos, onredelijk, gemeen, oneerlijk, onrechtvaardig, of allemaal tegelijk in één persoon verenigd.

Je hebt zelf de belangrijkste taak. Als je houding mindful is voorkom je dat negatieve gevoelens de overhand krijgen. Weet wie je wil zijn en zorg dat je het bent. Jij alleen kan hiervoor zorgen.

Mindfulness kan zweverig klinken maar het is in feite zo nuchter en ‘down to earth’ als je maar kunt zijn: namelijk in het HIER en NU. Niet zweverig dus maar de realiteit.

Wat andere lezers zeggen...

Het boek hielp mij te begrijpen hoe het zo gekomen was.

Mijn man wilde niet in relatietherapie. Nadat ik het hoofdstuk daarover gelezen had, snapte ik waarom.

 

Alsof een vriendin een arm om je heen slaat, troost en raad geeft.

Ik vond in dit boek emotionele steun. Hoe ga je om met je boosheid, hoe verwerk je de pijn? Wat is mindfulness?

 

Het hoofdstuk over rouwverwerking vond ik een eyeopener.

Ik zag precies waar ik nu zit: tussen accepteren, loslaten, en weer terugvallen in verdriet. En soms ook nog woede. 

 
  • Alles wat je moet weten over scheiden
  • Scheiden zonder verliezers
  • Voorkom een vechtscheiding
  • Het beste voor je kinderen
  • Gelukkig door je scheiding komen

Sarah Koller Advocaat Mediator Scheiden

Download hier, zonder enige verplichtingen, gratis mijn boek