De tweede helft
05 september 2014 
in Opinie
1 min. leestijd

De tweede helft

We zijn er weer. Vol aan de bak. Lekker even vakantie gehouden in augustus. Nu weer twee weken aan het werk in wat de tweede helft schijnt te heten. Waarom dat snap ik niet. Mijn tweede helft is al in juli ingegaan. Maar goed. Het waren mooie weken. Veel leuke nieuwe cliënten. Na de zomervakantie is het traditioneel druk in de familiepraktijk. Maar niet alleen het advocatenvak heeft mijn aandacht en tijd opgeslokt de afgelopen weken.

STUAC (studium academicum)

Met een slimme collega bezig met het opzetten van een opleidingsbedrijf om opleidingen te geven voor de advocatuur en rechterlijke macht, Studium Academicum, kortweg het STUAC. Vorige week onze eerste cursus gelanceerd en al veel enthousiaste reacties gehad zowel vanuit de advocatuur als vanuit de rechterlijke macht. Vervolgens laatste hand leggen aan mijn nieuwe boek ‘Trouwen’ dat volgende week uitkomt. Ook super spannend.

All-in a day’s work

En dan weer gewoon advocaat tijdens een zitting op de rechtbank. Een vrouw bijstaan die met haar kind slachtoffer van huiselijk geweld zegt te zijn geweest en waarbij de vermeende dader stug volhoudt dat de vrouw zich moet inspannen om een positiever beeld van hem te schetsen richting hun kind. Stukken schrijven, convenanten maken…All-in a day’s work. Ook leuke besprekingen gehad met interessante mensen. Leuke nieuwe cliënten hebben mijn praktijk deze week verrijkt.

Roosevelt Academy

Het allerleukst was dat ik door de Roosevelt Academy ben gevraagd om dit trimester het vak familierecht te geven op hun universiteit. Al eerder gaf ik een gastcollege voor de studenten. Maar nu een eigen vak geven in het onderdeel privaatrecht. Ik heb er veel zin in. Mooi toch, die kansen die je soms krijgt. Op naar de komende weken!

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Reactie plaatsen