Echtscheiding zonder verliezers daar sta/ga ik voor
13 november 2015 
in ACT
2 min. leestijd

Echtscheiding zonder verliezers daar sta/ga ik voor

Wie ben ik

Vanaf 1 december zal ik in Laren (NH) enkele dagen per week mijn echtscheidingspraktijk voeren. Veel mensen in Zeeland kennen mij wel als de import Zeeuw die na tien jaar schreef dat ik me nu wel een Zeeuws meisje ben gaan voelen. Ik hou van Zeeland. Maar mijn roots, het midden van het land, ben ik absoluut niet vergeten. Ik ben opgegroeid in Leusden. Heb op school gezeten in Amersfoort en ben gaan studeren in Amsterdam (UvA). Toen enkele maanden geleden de kans zich voordeed om praktijk te gaan voeren in het kantoor van Weekers & Broekhuizen, psychologen te Laren, heb ik ook eigenlijk geen moment getwijfeld. Deze stap past prima binnen mijn eigen ontwikkeling en ik stel mij dan ook graag voor aan het Gooi.

Gescheiden ouders

Als kind van gescheiden ouders heb ik zelf ervaren welke emoties er allemaal binnen het gezin gaan spelen tijdens een echtscheiding. Hierdoor kijk ik niet alleen op een puur zakelijke en juridische wijze tegen een echtscheiding aan. Vooral de emotionele kant van een echtscheiding is belangrijk. Naar mijn mening is, zeker als er kinderen zijn, het van essentieel belang hier de juiste aandacht aan te geven. Daarom spreek ik tijdens de Mediation ook graag met de kinderen.

Het boek ‘Scheiden’

In 2012 schreef ik het boek ‘Scheiden, alles wat je zou moeten weten als je gaat scheiden’. In dit boek beschrijf ik onder andere hoe je met behulp van technieken uit het psychologische vlak, met name mindfulness, soepeler door het scheidingsproces gaat. Niet alleen de scheidende partners maar ook de kinderen. Het schrijven van dit boek heeft mij er nog meer bewust van gemaakt dat de emotionele aspecten net zo belangrijk zijn als de juridische afwikkeling. Zorgvuldig omgaan met het gezin en de veranderende gezinsstructuur. Een echtscheiding zonder verliezers. De zakelijke en juridische afwikkeling, het maken en vastleggen van de afspraken in het ouderschapsplan en het convenant en vervolgens het voeren van de procedure, komen daarna.

Psychologie en een echtscheiding zonder verliezers

Omdat ik altijd veel interesse heb gehad voor de psychologie ben ik mij daarin steeds meer gaan verdiepen. Technieken uit de psychologie pas ik toe tijdens de Mediation. Naar mijn mening is een gedegen kennis van de psychologie onontbeerlijk om tot een echtscheiding zonder verliezers te komen. In 2013 ben ik naast mijn andere werkzaamheden begonnen aan de universiteit met de studie psychologie.

ACT

In mijn streven om voor al mijn cliënten een echtscheiding zonder verliezers te realiseren heb ik samen met Jaantje Thiadens de cursus ACT in Scheiding ontwikkeld. Deze cursus geef ik aan andere advocaten en Mediators. Hierin word uitgelegd hoe je ACT (Acceptance and Commitment Therapy) kunt toepassen tijdens de Mediation. Volgens veel psychologen is ACT een van de meest effectieve methodes om mensen door een moeilijke tijd heen te loodsen.

Waarom Sarah Köller

Al met al ben ik mij dus steeds meer gaan specialiseren om mensen zo goed mogelijk door hun echtscheiding te helpen. Een scheiding waarbij de mensen hun waarden in het vizier houden. Waarbij een stevig fundament wordt gelegd voor het leven na de scheiding.

Een echtscheiding zonder verliezers daar sta ik voor.

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Reactie plaatsen