Terugkieke op 2016
08 december 2016 
in Opinie
1 min. leestijd

Terugkieke op 2016

Alweer bijna is 2016 voorbij! Tijd voor een Terugkieke op 2016…

Het recht

Op het gebied van het familierecht was het in 2016 redelijk rustig. Geen grote nieuwe wetten of regels. De verwachte  wetten over de kinderbijdragen en de partneralimentatie zijn er nog niet door. En ook de wet beperking huwelijksgemeenschap laat nog op zich wachten. Wellicht dat 2017 het jaar van de grote wijzigingen wordt… We zullen het zien.

De praktijk

Het kantoor is in 2016 uitgebreid naar Laren. En nee, ik ga daar niet wonen. De heide van het Gooi is prachtig maar het strand en de natuur in Zeeland ook.   De praktijk in Laren groeit gestaag. Het kost wat tijd om een nieuwe praktijk op te bouwen omdat mijn PR voornamelijk bestaat uit mond op mond reclame.

De studie

In de zomer van 2016 heb ik mijn propedeuse Psychologie gehaald!  Ook werd ik dit jaar ACT coach, na mij opleiding Acceptance & Commitment Therapy, gebaseerd op mindfulness en waarden. Psychologie hangt zo nauw samen met het familierecht dat er een goede wisselwerking ontstaat als de twee gecombineerd worden.

En dan persoonlijk

Ook persoonlijk gaat de ontwikkeling door. Mede door de ACT opleiding eet ik geen vlees meer.   ACT gaat erom je waarden te herkennen en hiernaar te leven. Ook een andere waarde, de liefde voor de natuur, heeft sindsdien veel meer aandacht gekregen. Met mijn hond Goose, ren ik  zo’n beetje om de dag door de bossen van Zeeduin en Overduin. Ik lonk dan naar het prachtige Oranjezon maar daar is mijn Goosje niet welkom dus daar kom ik niet meer, sinds mijn ontmoeting met de boswachter aldaar. Blijk ik toch best gehoorzaam te zijn. Met yoga op donderdagavond en al dat rennen ben ik op mijn 40e een stuk sportiever dan ik ooit ben geweest. Ik heb nu zelfs een sporthorloge!

Alles bij elkaar

Wat zo fijn is dat zakelijke en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan en elkaar versterken. Ook in mijn werk pas ik ACT toe. Ik probeer te zoeken naar wat mensen echt belangrijk vinden en help dan om de convenanten en ouderschapsplannen daarop zo goed mogelijk te laten aansluiten. Mindful zijn in mijn werk en in de vrije tijd. Ook mijn gezin profiteert van dat leven naar mijn waarden. Al val ik soms terug in oud, niet zo waardenvol gedrag. Dan mag mijn zoontje Ipad kijken in plaats dat hij een verhaaltje krijgt voor het slapen gaan. Maar dan herpak ik mij weer en lees ik weer lekker vaak voor.

De kunst van het leven

En daar gaat het om. Dat is de kunst van het leven. Korte termijn plezier of gemak wint soms van lange termijn zinvol handelen. Dan doe je dingen wel of juist niet waarvan je weet dat je het niet of wel zou moeten doen. Fouten maken is menselijk. Het gaat erom hoe je de draad weer oppakt als het fout is gegaan. Dan kan je weer waardenvol op weg naar 2017!

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Ben
Door

Ben

op 09 Dec 2016

Veel bagage. Dan MOET je wel voor je conditie zorgen.

Reactie plaatsen