Het boek Trouwen, alles wat je moet weten
12 september 2014 
in Trouwen
1 min. leestijd

Het boek Trouwen, alles wat je moet weten

Over de huwelijksdag zelf wordt tot in het kleinste detail nagedacht. Wie nodig je uit, waar gaat iedereen zitten bij het diner, welke taart, welke jurk, welk pak, kerk of alleen stadhuis, ringen, getuigen, huwelijkslijst, receptie…? Maanden en zelfs jaren van planning gaan aan de grote dag vooraf. Alles moet perfect zijn. Niets mag worden vergeten. Toch vergeet het overgrote deel van de bruiden en bruidegoms bij hun trouwen een aantal essentiële zaken…

Taboe

Zaken die in de periode van lang en gelukkig samenzijn de kop op zullen steken. Zaken die tot frictie kunnen leiden omdat er niet over is nagedacht. Omdat de verwachtingen uiteen blijken te lopen. Zaken die, waren ze van te voren bedacht, geregeld hadden kunnen worden. En als dat was gebeurd dan hadden veel problemen voorkomen kunnen worden. Het lang en gelukkig samenleven zou dan langer of gelukkiger kunnen zijn geweest. Toch lijkt er een taboe te rusten op bepaalde vragen. Pas je wel echt bij elkaar? Welke verwachtingen heb je over en weer? En praktische zaken als hoe worden de financiën geregeld? Waarover het ook lastig praten is, is de vraag ‘wat doen we als we zouden scheiden?’. Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Alvast afspraken maken, als je elkaar nog de wereld gunt, over de situatie die dan ontstaat is niet zo gek.

Het boek Trouwen

‘Trouwen’  is een boek dat iedereen die gaat trouwen moet lezen. De meeste sprookjes eindigen met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. De werkelijkheid begint dan pas. Wat is het geheim van een gelukkig huwelijk? Hoe zorg je voor een lang en gelukkig samenzijn? Sarah Köller licht in dit boek een tipje van de sluier op…

Huwelijk gezond houden

Om het sprookje uit te laten komen helpt het om de juridische zaken goed te regelen. Niet alleen de juiste jurk, het trouwpak, de getuigen, de taart en het feest hebben aandacht nodig. Ook de wetten die door het huwelijk ineens gelden zijn belangrijk. Wat is een gemeenschap van goederen en wat zijn huwelijksvoorwaarden? Wat kan je wel en wat kan je niet afspreken met elkaar? Hoe zorg je voor een heldere juridische regeling? Dit boek geeft de nodige informatie over de juridische en de praktische gevolgen van het huwelijk. Als je van te voren de zaken goed regelt dan helpt dit je huwelijk gezond te houden. Op naar het lang en gelukkig.

Geïnteresseerd geraakt? Download mijn e-book Trouwen.

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Reactie plaatsen