Open brief aan mr. Teeven. U heeft voor minder mensen vervolgd.
10 maart 2015 
in Opinie
1 min. leestijd

Open brief aan mr. Teeven. U heeft voor minder mensen vervolgd.

Beste mr. Teeven,

U stond als officier van justitie bekend als iemand die nogal losjes met uw ambt omging, als ik de Volkskrant mag geloven. Misschien gold dat ook voor uw werk als staatssecretaris. Hoe kon u de minister in de waan laten dat de deal om minder dan de helft van het werkelijke bedrag van 4,7 miljoen gulden ging? Of zou de minister in het debat een gulden / euro fout hebben gemaakt toen hij het over 1,7 miljoen had? U zou toch niet aan de lopende band deals van bijna 5 miljoen gulden hebben gesloten met drugshandelaren? Je zou het haast gaan denken. Cees H. heeft in ieder geval zijn al dan niet eerlijk verdiende centjes teruggekregen met rente (op rente).

4,7 miljoen gulden witgewassen door mr. Teeven

Hoe kon u dit bedrag zo maar overmaken zonder hiervan melding te maken aan uw baas of de belastingdienst? Advocaten moeten alle transacties waarbij een bedrag van meer dan € 15.000 gemoeid is melden. Ter bestrijding van het witwassen van crimineel geld. Sinds u in Den Haag zit wordt de advocatuur hierop nog strenger gecontroleerd. Terwijl er, volgens uw eigen normen, ernstig rekening mee gehouden moet worden dat u zelf 4,7 miljoen gulden heeft witgewassen. U heeft voor minder mensen vervolgd.

En dat het zo veel moeite kost om het betalingsbewijs te vinden. Zoiets moet toch geregistreerd zijn? De betaling gaat gewoon via de bank. De advocaat, die het bedrag voor zijn cliënt ontving, had het betalingsbewijs zo achterhaald. Hoe moeilijk kan het dan zijn om de tegenrekening te identificeren. Wat een speurwerk!

Niet rouwig om vertrek

Voor 4,7 miljoen gulden kan aan heel wat mensen rechtsbijstand worden verleend. Rechtsbijstand waarop u zo veel heeft bezuinigd de afgelopen jaren. De gang naar de rechter is voor een deel van de bevolking inmiddels te duur geworden. Nu u weg bent komt er hopelijk wat rust en stoppen de fanatieke bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand. Een paar maanden geleden heeft de Eerste Kamer uw bezuinigingsplannen afgekeurd. En wat doet u, toch nog even snel via een kabinetsbesluit extra bezuinigingen doorvoeren. Nee, rouwig ben ik vooralsnog niet om uw vertrek.

Vooralsnog, omdat ik niet weet wie er in uw plaats komt. Mijn hoop is gevestigd op een staatssecretaris die oog heeft voor de hele rechtsstaat en niet enkel voor het crimefighting deel hiervan. En was u eigenlijk wel een echter crimefighter? U heeft Cees H. schijnbaar erg blij gemaakt door hem zijn geld frisgewassen terug te geven.

Met vriendelijke groet,

Sarah Köller

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Reactie plaatsen