Relatie zonder intimiteit

Relatie zonder intimiteit

Je bent al een tijd samen met je partner, maar je mist de intimiteit in jullie relatie. Dat hoeft niet alleen lichamelijke intimiteit te zijn, het kan ook zo zijn dat je een gebrek geestelijke intimiteit voelt. Dat is helemaal niet zo vreemd, maar wel erg vervelend. Een van de grootste schrikbeelden van net verliefde stellen is tenslotte om er na een tijd achter te komen dat je samenleeft als broer en zus. 

Het is moeilijk om een huwelijk zonder intimiteit vol te houden. Intimiteit zorgt namelijk voor verbondenheid. Het zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt bij je partner en je jezelf durft bloot te geven. Het maakt je relatie hechter. Om een relatie te laten slagen is zowel lichamelijke als geestelijk intimiteit dus van groot belang.

Scheiding voorkomen

Wil je een scheiding voorkomen? Dan is het erg belangrijk dat je zo snel mogelijk in actie komt. Dan is het tijd dat je stopt om elkaar voor lief te nemen en weer je best voor elkaar gaat doen. Dat je je weer eens uitslooft, je mooi aankleedt, of je partner een verrassing geeft. Elkaar weer wat vaker een complimentje geeft. Weer eens echt de tijd voor elkaar neemt en luistert naar wat de ander bezig houdt. Daar hoort ook bij dat je probeert om niet alleen maar over de kinderen praten. Weer eens affectie toont. En een weekendje of een avondje samen weggaat.

In principe verloopt elke relatie in fases, maar uit deze fase kom je niet zonder er een beetje moeite voor te doen. Je zult zien dat je daar in het begin heel bewust mee bezig bent, maar dat het na verloop van tijd weer als vanzelf gaat. En dat je relatie er weer een stuk leuker op wordt. Lukt het jullie niet om zelf uit deze ‘sleur’ te komen? Dat is niet erg, maar overweeg dan eens om in relatietherapie te gaan.

Reactie plaatsen