duurzame ontwrichting van het huwelijk

Wat betekent duurzame ontwrichting van het huwelijk?

Wil je graag scheiden van je partner en wil je weten wanneer je kunt scheiden? Een echtscheiding is mogelijk op basis van duurzame ontwrichting. Dit begrip zegt je waarschijnlijk niet zoveel en daarom ga ik het je uitleggen in dit artikel. Als advocaat gespecialiseerd in mediation bij echtscheiding help ik mensen graag zorgvuldig hun scheiding door. In dit artikel vertel ik je alles over een duurzame ontwrichting van het huwelijk en waarom het belangrijk is mij bij dit proces te betrekken.

Wat betekent duurzame ontwrichting van het huwelijk?

In Nederland is het mogelijk om bij de rechtbank een echtscheiding aan te vragen als er sprake is van een duurzame ontwrichting van het huwelijk. Dit betekent dat de verhoudingen binnen je huwelijk zo lastig of moeilijk zijn geworden dat het onmogelijk is om nog langer bij elkaar te blijven. Samenleven is geen optie meer en er is ook geen zicht op herstel van de onderlinge betrekkingen. Voor de rechter is het voldoende als een van de partijen dit aangeeft. Binnen de echtscheidingsprocedure gaat men er namelijk vanuit dat er voor een echtscheiding een goede reden is.

Voorbeelden van een duurzame ontwrichting

Duurzame ontwrichting van het huwelijk is mogelijk op allerlei manieren. Daarom geef ik je een aantal voorbeelden ter verduidelijking:

  • Vreemdgaan
  • Schulden
  • Agressie
  • Verslaving
  • Vernedering
  • Lichamelijke ziekte of psychisch lijden

Het is goed om te weten dat er niet per se sprake is van schuld. Dit is ook voor de wet niet van belang. Als iemand aangeeft te willen scheiden, dan stemt de rechter bijna altijd in met het verzoek tot echtscheiding.

Waarom je mij inschakelt voor professionele begeleiding

Staan jij en je partner op het punt om te gaan scheiden en wil je dit graag zorgvuldig aanpakken? Dan doe je er goed aan om mij in te schakelen voor deskundige ondersteuning. Dit levert je direct de nodige voordelen op:

  • Samen met jou zorg ik voor een goede basis voor de toekomst.
  • Naast de juridische kant is er ook aandacht voor emotionele en psychische aspecten.
  • Kinderen zijn van groot belang en dus kun je er van op aan dat ik ook daar zorgvuldig mee om zal gaan.
  • Ik help je voorkomen dat conflicten tijdens een echtscheiding escaleren.

Geef duurzame ontwrichting van je huwelijk vorm met mijn aanpak

Vind je het belangrijk dat jij en je partner op een goede manier uit elkaar gaan? Een echtscheiding is vaak een verdrietige kwestie en daarom is het prettig dat er een professional naast je staat. Ik ben de deskundige die jou en je toekomstige ex-partner helpt om zorgvuldig te scheiden bij een duurzame ontwrichting van het huwelijk. Schroom daarom niet om mij in te schakelen om dit op de juiste manier vorm te geven. Bel of e-mail direct voor het inplannen van een afspraak en vergeet ook niet om mijn boek 'Scheiden' gratis te downloaden!

Gerelateerde informatie

In de kennisbank op mijn website vind je tientallen handige blogs en artikelen. Heb je deze blogs al gelezen:

Reactie plaatsen