Page content

Divorce party

Divorce party

Een divorce party na een echtscheiding dat is misschien wel het laatste waar je aan denkt. Toch is het steeds meer ‘in’ om het huwelijk af te sluiten met een (al dan niet gezamenlijk gegeven) ‘divorce party’.

Waarom ook eigenlijk niet? Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die veel losmaakt. Een periode van een hoop geregel en ook van verdriet en kopzorgen wordt hiermee afgesloten.

Om een scheiding hangt vaak een bepaald taboe. Vrienden weten niet altijd hoe ze ermee om moeten gaan. Kan de vriendschap met beide partners worden voortgezet of worden ook de vrienden verdeeld. Een feest geeft vrienden en kennissen de gelegenheid om op een niet beladen manier te wennen aan de echtscheiding en maakt de scheiding bespreekbaar.

Eventueel kan net als bij een verlovingsfeest een cadeaulijst worden opgesteld, zodat de vrienden niet met lege handen hoeven aan te komen en je wederom de beschikking krijgt over een nieuwe handmixer of andere onderdelen van huisraad of servies die met je ex zijn meegegaan.

Wanneer de handtekeningen zijn gezet onder het convenant. Wanneer de echtscheiding definitief is. Dan kan je -ondanks het dubbele gevoel- op je eigen scheidingsfeest de champagnekurk laten knallen en proosten op de toekomst…

    Scheiden en uit elkaar gaan, wat komt er bij kijken en hoe regel je de zaken