Divorce party

Divorce party

Een divorce party na een echtscheiding? Dat is misschien wel het laatste waar je aan denkt. Toch is het steeds meer in de mode om het huwelijk af te sluiten met een zogenoemde divorce party. Soms geven ex-partners dit scheidingsfeest zelfs gezamenlijk!

En waarom ook niet? Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die veel losmaakt. Met een divorce party wordt een periode van een hoop geregel, van verdriet en kopzorgen afgesloten. Bovendien is een scheiding hopelijk het begin van nieuwe, betere tijden, voor beide partijen. Een feestje kan helpen om de toekomst op een positieve manier tegemoet te gaan.

Weg met het taboe op scheiden

Rond een scheiding hangt vaak een bepaald taboe. Vrienden weten niet altijd hoe ze ermee om moeten gaan en hoe ze er over moeten praten. Ze vragen zich af of de vriendschap met beide partners kan worden voortgezet of dat ook de vrienden worden 'verdeeld'. Een scheidingsfeest geeft vrienden en kennissen de gelegenheid om op een onbeladen manier te wennen aan de echtscheiding. Het maakt de scheiding bespreekbaar. Hoe zwaar een scheiding soms ook kan zijn, met een feest maak je de situatie iets luchtiger.

Een cadeaulijst

Eventueel kun je een cadeaulijst opstellen, net zoals je hebt gedaan bij het verlovings- of trouwfeest. Vrienden hoeven dan niet met lege handen aan te komen. Een ander praktisch voordeel van een cadeaulijst is dat iedere ex-partner wederom de beschikking krijgt over bijvoorbeeld een handmixer of andere onderdelen van de huisraad of het servies die met de ander zijn meegegaan.

Wanneer geef je een divorce party?

Wat is dan het juiste moment voor een scheidingsfeest? Bijvoorbeeld wanneer de handtekeningen zijn gezet onder het convenant. Of wanneer de echtscheiding definitief is. Dan kun je, ondanks het dubbele gevoel, op je eigen divorce party de champagnekurk laten knallen en proosten op de toekomst!

Reactie plaatsen