Page content

Kernkwadranten

De Kernkwadranten zijn voor veel mensen herkenbaar. Dat wat je vroeger juist zo leuk aan de ander vond is nu de vervelendste eigenschap geworden.

Een voorbeeld. De vrouw viel op de man omdat hij zo doortastend en daadkrachtig was. Hij weet wat hij wil en doet het ook. Als een knoop moest worden doorgehakt dan deed hij dat zonder te twijfelen. Nu ergert zij zich rot aan hem omdat hij haar nooit de gelegenheid geeft haar eigen zegje te doen. Hij is zo dominant en bazig, vindt ze. Hij denkt alles beter te weten en wil altijd zijn zin. De kernkwadrant; de sterke eigenschap van de man is, in de doorgeschoten vorm, zijn grootste zwakte.

Dit zie je niet alleen in scheidingszaken. Denk maar eens na over je eigen sterke eigenschap. Ben jij daadkrachtig maar word je soms ook een drammer? Dan is dat je valkuil. Grote kans dat passieve mensen ernstig op je zenuwen werken. Passiviteit is je allergie. Wat jij moet leren om meer evenwichtig te zijn is ‘geduld’. Geduld is een kracht. Te veel geduld leidt weer tot passiviteit.

Dit kernkwadrant is onverkort op mijzelf van toepassing. Yoga helpt om de rust te bewaren als mijn ongeduld mij weer parten speelt en, totaal onnodig, zorgt voor een adrenaline rush.

 

____________________

1 Kernkwaliteit

Daadkrachtigheid

_____________________

teveel van het goede ->_____________________

2 Valkuil

Drammerigheid

______________________

Het negatief tegenovergestelde

daarvan is:

 het positief tegenovergestelde

daarvan is:

__________________

4 Allergie

Passiviteit

_________________

<- teveel van het goede____________________

3 Uitdaging

Geduld

____________________

    Scheiden en uit elkaar gaan, wat komt er bij kijken en hoe regel je de zaken