Indexering alimentatie 2017 is vastgesteld op 2,1%
07 november 2016 
0 min. leestijd

Indexering alimentatie 2017 is vastgesteld op 2,1%

Indexering alimentatie 2017

Ieder jaar wordt door de Minister van Justitie een indexeringspercentage voor alimentatie vastgesteld. De indexering van alimentatie geldt zowel voor partneralimentatie als voor kinderalimentatie. Voor het jaar 2017 is indexeringspercentage voor de alimentatie vastgesteld op 2,1%. Dit houdt in dat per 1 januari 2017 de vastgestelde alimentatiebedragen met 2,1 % verhoogd moeten worden.

December 2016 hogere alimentatie

Diegene die alimentatie moeten betalen, dienen de vastgestelde alimentatie telkens voor de eerste dag van iedere nieuwe maand aan alimentatiegerechtigden te hebben voldaan. In december 2016 zal dus de eerste gecorrigeerde alimentatie voor de maand januari 2017 moeten worden voldaan.

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Reactie plaatsen