Jawel ik ben (nu) wel een Zeeuwse!
12 december 2013 
in Sarah
1 min. leestijd

Jawel ik ben (nu) wel een Zeeuwse!

Jij bent geen Zeeuwse toch?’ Deze vraag wordt mij zo af en toe gesteld. ‘Nou ik ben hier niet geboren maar ik ben toch wel een Zeeuwse’, zeg ik een tikje beledigd. Als je ergens meer dan 10 jaar woont mag je jezelf als inlandse beschouwen vind ik (eilandse is een beter maar eigenlijk een niet bestaand woord) .

Waarom wachten tot we groot zijn

Twaalf jaar geleden kwamen mijn man Jorrit en ik naar Zeeland. ‘Hoe kom je dan in Zeeland terecht?’. Mijn schoonouders zijn eerst vanuit Amersfoort naar Biggekerke verhuisd. Wij zochten ook een ander huis en een nieuwe locatie -ergens in Nederland. Op bezoek in Zeeland waren wij erg gecharmeerd door de zon, zee, oesters en de huizenprijzen. Zullen we dat dan doen, verhuizen naar Zeeland? ‘Later als wij groot zijn… als ik mijn advocaatstage af had en als …’. Weet je wat, we leven nu. Wij willen nu naar Zeeland dus waarom wachten tot we groot zijn en tot zus en zo af is.

Van Middelburg naar Oostkapelle

Wij streken neer te Middelburg in de Gortstraat. Na anderhalf jaar, deze maand precies 10 jaar geleden, startte ik mijn eigen advocatenkantoor. Het laatste half jaar is er veel veranderd. Het kantoor is opgesplitst in drie mooie zelfstandige kantoren en ik werk nu vanuit mijn bureaulocatie te Oostkapelle in heel Zeeland en omstreken. Dit mede met dank aan Driekleur verzekeringen die mij in heel Zeeland en in Bergen op Zoom spreeklocaties biedt.

Gelukkige Zeeuwse blijven met man, kind en hond

En ik doe alleen familierecht. Zo kan ik verder de diepte in en nog meer specialiseren. Je bent immers nooit uitgeleerd, niet waar?
10 jaar later kijk ik terug en vooruit (maar ik leef in het NU). Wie ben ik? SARAHKOLLER. Wat wil ik? Super specialist zijn en gelukkig blijven met man, kind en hond. Waar ga ik heen? De toekomst in. Zeeland in, heel Nederland in. Dat allemaal vanuit het mooie Oostkapelle.

Over dat nooit te oud om te leren; sinds kort bent ik weer student, psychologie. Om een betere familierechtadvocaat en Mediator te zijn. En omdat ik het leuk vind.

Na 10 jaar ook weer een nieuwe website. Sinds deze week online.

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Reactie plaatsen