Snel scheiden

Snel scheiden

Snel scheiden, ja als de kogel dan eenmaal door de kerk is, wil je ook niet te lang pijn lijden. Dan moet het ook maar snel gebeurd zijn. Maar hoe snel een echtscheiding geregeld is, ligt vooral aan hoe jullie met de scheiding omgaan. Ga je zwelgen in je eigen verdriet en het onrecht dat je is aangedaan en de haat en alles en iedereen is tegen je... Ik kan je garanderen dat de echtscheiding in die situatie zomaar eens heel lang kan gaan duren. Als je je zo voelt heb je meer aan een psycholoog dan een advocaat. Wil je snel scheiden dan zal je je op een positieve manier moeten richten op de toekomst.

Wil je snel scheiden dan zal je je op een positieve manier moeten richten op de toekomst.


snel scheiden vooral een optie als je positief toekomstgericht kunt denken

Hoe lang duurt een echtscheidingsprocedure

Om een echtscheiding procedureel rond te krijgen ben je los van de advocaat afhankelijk van in principe maar twee instanties. De rechtbank en de gemeente. De rechtbank heb je nodig om de echtscheiding uit te spreken, dit is nodig om gemaakte afspraken gerechtelijk afdwingbaar te maken. Daarnaast heb je de ambtenaar van de burgerlijke stand nodig. Die heeft tenslotte jullie echtscheiding officieel gemaakt, die zal ook in het huwelijksregister moeten aangeven dat jullie weer zijn gescheiden. Zolang dat niet gebeurt ben je ondanks een gerechtelijke uitspraak niet gescheiden. Gemiddeld heeft de rechtbank 4 weken nodig om tot een uitspraak te komen. Bij de gemeente is het meestal binnen een dag geregeld. Echter deze handelingen vinden enkel plaats op basis van documenten met originele handtekeningen, dus je zult de postbode en postkamers ook enige tijd moeten gunnen.

Voor de rest ligt de snelheid waarmee je echtscheiding is geregeld bij jullie zelf. Kiezen jullie beide voor een eigen advocaat dan zal een en ander langer duren omdat jullie meerdere schakels in het proces bouwen. Kies je voor een mediator dan zal het meestal al een stuk sneller gaan, hoewel een mediator de echtscheiding niet kan indienen bij de rechtbank. Daarvoor heeft de mediator een advocaat nodig. Dus een extra schakel. Kies je voor een advocaat mediator, dan ga je stappen maken. Je hebt dan te maken met 1 persoon die alles voor je in goede banen leidt. Meestal is dit de beste oplossing, maar er zijn snellere methodes. Je zou ook samen een advocaat kunnen nemen, geen mediation dus. Dit kan als je samen nog steeds goed kunt overleggen over de te regelen zaken.

Snel scheiden via Online Scheiden by SARAHKOLLER

Snel, sneller snelst scheiden

Maar als je dat kunt, je samen richten op de toekomst in plaats van het verleden. In dat geval zouden jullie kunnen overwegen om jullie echtscheiding samen te regelen via een online platform. En dan kan het hard gaan. Je bent dan niet meer afhankelijk van de agenda van een advocaat en/of mediator. In theorie zou je dan in een paar uurtjes kunnen scheiden, los van de tijd rechtbank en gemeente nodig heeft. Overigens is niet ieder online scheiden platform hetzelfde. In negen van de tien gevallen moet je middels een formulier je gegevens doorgeven waarna een advocaat (laten we eerlijk zijn, een secretaresse van een advocaat) snel de stukken voorbereidt. Los daarvan zal ook vaak nog een alimentatie berekening gemaakt moeten worden.


Het logo van Online scheiden by SARAHKOLLER

Super mega snel scheiden

Tenslotte heb je inmiddels een aantal online scheiden platforms waarbij scheiden echt snel kan gaan. Online Scheiden by SARAHKÖLLER is er daar een van. Het unieke van mijn platform is dat ik je 'persoonlijk' zoveel mogelijk begeleid de zaken zo goed mogelijk te regelen. Stap voor stap neem ik jullie bij de hand door het proces. Waarbij jullie zelf het tempo bepalen. Hoewel ik het niet adviseer, zouden jullie mij op standje high speed kunnen zetten en zouden jullie binnen een paar uurtjes alles geregeld kunnen hebben. Dan is het enkel nog wachten op de rechtbank en de gemeente.

Reactie plaatsen