arrow_drop_up arrow_drop_down
26 mei 2016 

Help we gaan scheiden​, wat moet ik doen? 5 tips.

Wanneer de scheidingsbeslissing is genomen staan mensen voor allerlei vragen. Het hoofd loopt over met emoties en vragen over praktische dingen. Hier een antwoord op de vraag “Help we gaan scheiden, wat moet ik nu allemaal doen nu ik ga scheiden?”.

Help we gaan scheiden: de vijf belangrijkste dingen die je moet doen als je gaat scheiden.

  1. Blijf rustig, denk na en haal adem
  2. Bel mij 🙂 of een andere mediator aangesloten bij de specialisatievereniging vFAS. Of check Online Scheiden by SARAHKÖLLER
  3. Wacht niet te lang met het vertellen van de scheidingsbeslissing aan de kinderen. Hierover heb ik een aparte column geschreven met de does and don’ts die hierbij van belang zijn.
  4. Verzamel zo veel mogelijk financiële stukken maak hiervan kopieën en zorg dat ieder van jullie een exemplaar heeft en dat er een extra exemplaar is voor de advocaat / mediator. Hier een overzicht van de benodigde financiële stukken bij een scheiding.
  5. Als er spaargeld is, kan het handig zijn dit al snel te verdelen. Dit voorkomt latere discussies over de besteding van het geld door een van beide partijen zonder de toestemming van de ander. Doe dit bij voorkeur wel onder begeleiding van je advocaat / mediator. Deze kan hiervoor een overeenkomst maken zodat helder is dat dit is verdeeld met het oog op de scheiding. Als er een gemeenschap van goederen is dan valt ook verdeeld geld namelijk in de gemeenschap zolang het scheidingsverzoek nog niet is ingediend.

Help we gaan scheiden! Hier een antwoord op de vraag “wat moet ik nu allemaal doen nu ik ga scheiden?”

Over de schrijver
Mijn naam is Sarah Köller. Ik ben advocaat mediator met een eigen praktijk op Walcheren (Zeeland) en in Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die gaan scheiden. Daarnaast geef ik opleiding aan andere gespecialiseerde advocaten en mediators. In 2012 schreef ik het boek ‘scheiden’ en in 2015 het boek ‘trouwen’. Ik studeer psychologie aan de open universiteit. Gedegen kennis van de psychologie is naar mijn mening van onschatbare waarde in de familierechtpraktijk. Mijn missie: Een scheiding zonder verliezers!
Reactie plaatsen